GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ABG es manifesta dijous «contra la Constitució franquista» a Torredembarra

Conviden els participants a portar impresa la portada de la Carta Magna
L'ABG té actualment dos regidors a Torredembarra que formen part del govern: Clara Solivellas i Lluís Suñé. | Aleix Figueras

 

El proper dijous, 6 de desembre, dia festiu en commemoració del 40è aniversari de la Constitució espanyola, l'Alternativa Baix Gaià ha organitzat un acte de rebuig a la Carta Magna a Torredembarra. La formació ecoindependentista torrenca ha organitzat una protesta a dos quarts d'una del migdia a davant de la Torre de la Vila de Torredembarra en contra del que anomenen «Constitució franquista».

 

En una publicació a les xarxes socials, demanen als assistents que imprimeixin una còpia de la portada de la Constitució i que participin a l'acte. Més enllà d'aquestes clares instruccions, no han explicitat més què és el que es farà durant aquesta convocatòria.

 

L'ABG rebutja la «Constitució franquista»

Alternativa Baix Gaià organitza en solitari aquest acte a davant de la Torre de la Vila, sense el suport de la resta de formacions independentistes de la Torre, com ara ERC —amb qui governen a la vila—, el PDECat, Avui Democràcia o, especialment, la CUP, amb qui la formació liderada per Lluís Suñé es va comprometre a «teixir aliances i confiances» durant els propers quatre anys, després de descartar concórrer conjuntament a les eleccions de 2019.

 

De fet, la resta de formacions no han previst cap mena d'acte al llarg d'aquest 6 de desembre, el Dia de la Constitució Espanyola en el seu quarantè aniversari —tampoc les formacions 'constitucionalistes'.

 

Un acte independentista celebrat a la plaça de la Vila de Torredembarra, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

Els actes contra la Hispanitat, habituals cada 12 d'octubre a Torredembarra

Tot i que no és habitual que se celebrin actes contra la Constitució el 6 de desembre, sí que és cert que a Torredembarra fa anys que es duen a terme actes de protesta cada 12 d'octubre, coincidint amb el Dia de la Hispanitat, la Festa Nacional espanyola.

 

Sense anar més lluny, aquest 2018, l'Alternativa Baix Gaià ja va celebrar un vermut «contra la Hispanitat i el genocidi», mentre que la CUP també va muntar una botifarrada contra la celebració de la Hispanitat a Torredembarra.