Imatge de l'antiga estació d'aforament de Vespella de Gaià

L'ACA demolirà l'antiga estació de mesurament d'aigua a Vespella de Gaià

S'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, amb un pressupost superior als 71.300 euros

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació el projecte de demolició d'una antiga estació d'aforament —mesurament d'un cabal d'aigua— en desús a Vespella de Gaià, segons ha informat aquest dimecres, 13 de gener, en un comunicat.

El pressupost de licitació és de 71.312 euros, es poden presentar ofertes fins al 22 de gener i una vegada s'adjudiqui i se signi el contracte, es disposa d'un termini de set mesos per a redactar el projecte.

El pla haurà de preveure la demolició de l'estructura, d'uns tres metres d'alt, i restaurar ecològicament l'entorn de l'estació, tenint en compte les actuacions ambientals necessàries per a la promoció de les espècies autòctones, a més de garantir la dinàmica fluvial del tram.

La instal·lació està inclosa en la Xarxa Natura 2000, està situada en una Zona d'Especial Protecció per a Aus (ZEPA) i consta com a zona de protecció del cranc de riu.

La demolició de la infraestructura estava prevista en la planificació hidrològica vigent (2016-2021), que compta com a objectiu la millora de l'estat ecològic del riu Gaià.

Imatge de l'antiga estació d'aforament de Vespella de Gaià
L'antiga estació d'aforament de Vespella de Gaià | ACA