Quatre treballadors de les oficines de Dia a Torredembarra, al carrer per un ERO

Els afectats per l'ERO del grup DIA baixen als 164 a Catalunya
Les oficines que el grup Dia, que integra Clarel —l'antic Schlecker—, es troben al polígon industrial Roques Planes de Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat

 

Els afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) del grup DIA seran finalment 164 a Catalunya i quatre d'aquests treballadors seran de les oficines que el grup, que també integra Clarel, el vell Schlecker, té al polígon industrial Roques Planes de Torredembarra. El nombre de 164 és força reduït en comparació amb els acomiadaments que s'havien anunciat inicialment, que s'enfilaven fins als prop de 500 treballadors.

Quatre dels acomiadaments, a les oficines de Torredembarra

Desglossant aquests 164 acomiadaments, 80 seran de botigues, 63 del magatzem de Sant Antoni de Vilamajor i 21 d'oficines (15 a Sabadell, 4 a Torredembarra i 2 a Barcelona). El nou acord entre la direcció de l'empresa i la part social també rebaixa en un 40% els acomiadaments previstos a l'estat espanyol, de manera que 819 inicialment afectats deixen de ser-ho.

Aquest nou pacte preveu una compensació econòmica de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats per a tots els afectats, així com un pla de prejubilació per als que tinguin més de 57 anys.

El polígon industrial Roques Planes de Torredembarra disposarà en els propers mesos, per fi, de fibra òptica

Tot just fa uns dies, el passat divendres 22 de març, el polígon industrial Roques Planes de Torredembarra estava a l'ordre del dia de l'actualitat per l'acompliment d'un reclam històric dels empresaris que tenen els seus negocis instal·lats en aquesta ubicació. Segons va explicar el regidor d'Indústria de l'Ajuntament de Torredembarra, Josep Maria Guasch, en declaracions a aquest mitjà, en els propers mesos, les empreses ubicades al polígon industrial de la Torre podran contractar connexió ràpida amb fibra òptica.

Tot plegat, gràcies al fet que, des de la setmana passada, Movistar està instal·lant la xarxa que ho ha de permetre. Un cop finalitzats els treballs, qualsevol operador telefònic es podrà beneficiar d'aquesta infraestructura i oferir paquets d'ofertes els empresaris. Serà, segons els càlculs, cap a l'estiu.

També et pot interessar

"DIVENDRES: El conseller que presentarà Anna Magrinyà com a alcaldable de la Torre" "INCREÏBLE: Multiplica per 16 la taxa d'alcoholèmia a l'AP-7 a TGN"