GEPEC-EdC i l’Ajuntament d’Altafulla reediten l’acord de gestió i custòdia de la Finca Canyadell

Altafulla i el GEPEC-EdC reediten l'acord de gestió i custòdia de la Finca Canyadell

L'espai és una de les seus de l'escola de naturalistes de l'entitat, hàbitat de ratpenats i d'un viver experimental de plantes autòctones

L’Ajuntament d’Altafulla i el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) van reeditar ahir dimarts, 22 de setembre, l’acord de gestió i custòdia de la Finca Canyadell, al terme municipal altafullenc. La signatura del pacte va anar a càrrec de la coalcaldessa i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, i el president dels ecologistes, Xavi Jiménez.

Recuperar els ratpenats, un dels objectius

La Finca Canyadell, precisament, és un terreny costaner de gairebé 1,3 hectàrees d’extensió, majoritàriament boscosa i situada ben a prop de la platja homònima. L’acord, expliquen des del consistori, reedita ara la gestió del projecte de custòdia quiropterològica impulsat pel GEPEC-EdC amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Fundación Biodiversidad amb l’objecte, entre d’altres, de «recuperar poblacions de ratpenats d’un elevat interès per a la biodiversitat d’aquest entorn», apuntava Jiménez.

La recuperació de l’espai va començar fa uns anys amb l’habilitació d’unes cavitats naturals que són l’hàbitat d’aquesta espècie de mamífers. A la finca, a més, també hi ha instal·lada una seu de l’escola de naturalistes del GEPEC i un viver experimental de planta autòctona. Xavi Jiménez avançava ahir que «s’està treballant perquè estudiants ambientals europeus realitzin estades a la finca».

12.000 euros, la subvenció del Govern

La coalcaldessa Muntadas, per la seva part, va voler recordar que un dels projectes més pròxims a desenvolupar-se serà «l’adequació de la cova natural on habiten els ratpenats», zona en la qual s’habilitarà un itinerari marcat del seu hàbitat. Aquesta proposta ha rebut una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat, d’uns 12.000 euros, i ha estat redactada pels tècnics del GEPEC-EdC.

La vigència de l’acord de gestió i custòdia la Finca Canyadell té, concretament, una durada de quatre anys, prorrogables sempre que hi hagi interès per part de les dues parts implicades.


Comentaris