GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra i Xarxa Santa Tecla proposaran a Salut la construcció d'un nou CAP

Des de la Generalitat hauran d'estudiar la proposta i el seu finançament en cas d'acceptar-la
El nou CAP de Torredembarra es podria ubicar als terrenys adjacents a la zona esportiva. | BaixGaiàDiari.cat

 

L'Ajuntament de Torredembarra i Xarxa Santa Tecla han arribat a un acord per proposar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la construcció d'un nou CAP a la vila. En una reunió mantinguda aquest dimecres, 10 d'abril, Xarxa Santa Tecla va exposar al govern municipal la seva idea de redistribució de serveis un cop es construeixi i entri en servei el nou edfici, un plantejament que va convèncer al consistori. La proposta, com es va revelar fa uns dies, és que el nou CAP es faci als terrenys on actualment hi ha el parc caní del costat de la pista d'atletisme, al carrer de l'Hort de l'Oca.

 

L'Ajuntament de Torredembarra i Xarxa Santa Tecla, d'acord en la proposta que cal fer a Salut

Així doncs, Ajuntament i Xarxa Santa Tecla es van posar d'acord en la proposta, però el cert és que cap de les dues institucions decidirà si el nou CAP es construeix i, en cas afirmatiu, ni com, ni quan ni per quant. Ara, doncs, hauran d'elevar la proposta al Departament de Salut, que és el que ha de fer la inversió i qui, per tant, té la darrera paraula.

 

L'acord entre l'Ajuntament de la Torre i Xarxa Santa Tecla contempla traslladar tots els serveis al nou edifici i sumar-ne de nous, però no descarta mantenir operatiu, a la vegada, el CAP actual. «El que garantirem és que els serveis que es donin a l'edifici actual, en cas que no es puguin integrar tots al nou, siguin molt concrets, que quedi molt clar qui ha d'anar al CAP nou i qui ho ha de fer al que ja tenim», ha explicat l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, en declaracions a BaixGaiàDiari.cat.

 

Així doncs, per exemple, els serveis de medicina de família es podrien dividir entre els dos edificis en funció de la proximitat dels veïns de la vila. «Del que es tracta és que no s'hagi d'anar d'un edifici a l'altre, perquè estan massa lluny entre ells», ha explicat Rovira.

 

Una proposta que haurà d'acceptar i assumir Salut

Amb l'acord proposat per Xarxa Santa Tecla i acceptat per l'Ajuntament de la Torre, el nou CAP incorporaria, a banda de la medicina de família, serveis d'urgències amb radiologia, de maternitat i infantil, de salut mental i d'analítiques, i podria també sumar alguna especialitat. Ara, la proposta anirà a Salut, que en les properes setmanes es reunirà amb consistori i Xarxa i començarà a treballar en el possible nou CAP de Torredembarra.

 

També et pot interessar