Creu Roja celebra el quart de segle de la Casa d'Acollida per a afectats de VIH o sida

Es tracta de l'única residència d'aquestes característiques a tot Catalunya
L'acte s'ha celebrat aquest divendres a la seu de Creu Roja a Tarragona. | Gerard Recasens

La proximitat —serà aquest diumenge, 1 de desembre— del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida ha fet que aquest divendres, 29 de novembre, Creu Roja hagi celebrat els 25 anys de servei de la seva casa d'acollida per a persones en risc d'exclusió social que, a més, han contret la sida o són portadores del virus del VIH.

En un acte institucional celebrat a la seu de l'entitat a la demarcació de Tarragona, usuaris, voluntaris i responsables de la casa d'acollida han explicat el servei que s'hi dona i han tret pit que es tracta de l'únic recurs d'aquestes característiques que existeix a Catalunya —recordant, alhora, que a tot Espanya n'hi ha tres en total.

Compromís de Creu Roja i el govern de Catalunya

La cita, que ha tingut lloc aquest migdia, l'ha encapçalat el president autonòmic de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, que ha aplaudit «la pionera Casa d'Acollida de què disposem a Tarragona». Quitet ha celebrat «els 25 anys d'acompanyament, des de la nostra entitat, a persones malaltes de sida o portadores del VIH», alhora que ha manifestat que «encara cal que sumem més amb les administracions en la nostra causa».

La sala d'actes de la seu de Creu Roja a Tarragona s'ha omplert per celebrar el quart de segle d'aquest recurs. | Gerard Recasens.

Al seu costat, Marta Cassany, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a Tarragona, ha explicat que «el govern de Catalunya està treballant, juntament amb el Comitè 1 de Desembre, en l'impuls d'un Pacte Social contra l'Estigma de les Persones amb VIH». Cassany ha avançat que el govern treballa amb l'horitzó d'aprovar-lo durant el primer semestre de 2020.

Alhora, la directora dels serveis territorials de la conselleria del ram, ha volgut felicitar la labor de Creu Roja a Tarragona definint-la com «una carrera de fons, amb molts obstacles, però també amb moltíssima alegria i satisfacció».

«Treballem per la recuperació de les persones i la seva integració»

Des de la presidència de Creu Roja a la demarcació de Tarragona, Ramon Grau ha fet una crida a «acabar, d'una vegada per totes, amb el tracte discriminatori a les persones amb VIH», i ha llençat un missatge optimista quan ha assegurat que «a l'inici de la casa d'acollida tractàvem persones que estaven en fase terminal; i ara hem aconseguit que el VIH esdevingui una malaltia crònica». Â«Ara sí que treballem per la recuperació de les persones i la seva integració», ha reblat Grau.

"🔴 LA TORRE: Recollida de firmes a Sant Jordi contra les torres elèctriques" "💵 POBLA MONTORNÈS: Conveni amb 'La Caixa' per donar ajudes a nens en risc d'exclusió"