Rovira: «ERC té l'equip més preparat per seguir governant Torredembarra»

Els republicans van presentar els primers candidats de la seva llista
Part de l'equip que ERC presenta a Torredembarra el proper 26 de maig. | TarragonaDigital.com

 

ERC Torredembarra va presentar aquest dilluns, 13 de maig, a Cal Maiam, la seva candidatura per a les eleccions del pròxim dia 26. La formació que dirigeix l'actual alcalde de la vila, Eduard Rovira, va exposar els punts principals del seu programa de la mà dels vuit primers candidats de la seva llista.

 

El preàmbul va anar a càrrec del senador Bernat Picornell i de la candidata a les eleccions europees Helle Kettner, que van exposar les seves reflexions a escala estatal, però també amb la vista posada a les eleccions al Parlament Europeu, que tindran lloc també el 26 de maig.

 

ERC dona veu als candidats 5, 6, 7 i 8

El gruix de l'acte, però, va donar veu als candidats capdavanters de la llista d'ERC. Margaret Rovira (8), va insistir en la necessitat de «revisar, actualitzar i posar al dia els serveis socials» i va remarcar la necessitat de «fer polítiques dirigides a la infància i la gent gran». Joan Torras (7) va plantejar la «reconducció i racionalització» del planejament urbanístic local i la necessitat de plans d'asfaltatge més continuats.

 

Marina Riudeubas, sisena a la llista republicana, va apuntar a la «importància del sector del turisme a Torredembarra» i a dues estratègies clares en aquest sentit: «lluitar per la desestacionalització i atraure el turisme esportiu». Des del cinquè lloc, Maria Gual va parlar d'educació, amb «el garantiment de la cohesió social com a pilar fonamental» i va afirmar que «pel que fa a la Biblioteca, cal deixar treballar els professionals, perquè és un model d'èxit i saben com s'han de fer les coses».

 

Els regidors treuen pit de l'obra de govern

Amb quatre anys d'experiència de govern van sortir a l'escenari els actuals regidors d'ERC a Torredembarra i l'alcalde. Els quatre edils i candidats a ser reescollits van parlar de futur, però també van lluir obra de govern. Núria Batet (2) va reivindicar haver «augmentat les prestacions dels nostres equipaments culturals» i haver «obert la Sala del Mar». «Trenco una llança a favor de les entitats del poble, que tant treballen per la nostra vila d'una manera altruista», va dir Batet.

 

Josep Maria Guasch (3) va exposar el «sanejament» dels darrers quatre anys de les arques municipals. «Ens vam trobar un deute altíssim, del 104%, i amb un pla de xoc financer hem girat la truita i ara està al 51%», va dir Guasch, que alhora va recordar que «hem baixat un 5% l'IBI i no hem deixat de fer inversions». «Compte amb el que prometem» va advertir a altres formacions, «perquè cal treballar amb responsabilitat».

 

Raúl García és el quart candidat, però aquest dilluns es va créixer amb un discurs menys tècnic que el dels seus companys i amb un elevat component polític. «Fa quatre anys vam voler acabar amb els interessos personals amb un equip de bona gent, i ho hem fet», va dir García, que va apuntar que «és cert que ens han posat molts pals a les rodes, però ens han atacat perquè no han trobat cap taca en el nostre model de gestió».

 

García va explicar la gestió feta al capdavant de la regidoria d'Esport i va apuntar que «ara és el moment de reptes ambiciosos, lluny de projectes faraònics com ressorts hotelers o un centre d'alt rendiment» va dir, llençant un dard a Junts per Catalunya.

 

Rovira: «Som la candidatura més preparada»

L'alcalde i candidat a la reelecció Eduard Rovira va tornar a exhibir l'«estabilitat» dels darrers quatre anys com a arma principal. «Hem recuperat l'orgull de ser torrencs», va dir. Sumant-se a la crítica a la promesa d'«hotels i centres de congressos» de Junts per Catalunya, Rovira va treure pit de «saber treballar amb prudència» després de quatre anys on «hem ofert infraestructures, sanejament financer i una baixada de la pressió fiscal».

 

L'alcalde Rovira va reconèixer que «de vegades em diuen gris i 'soso', però jo no venc fum, sinó realitats». «Feu-nos confiança, som l'equip més ben preparat per seguir governant Torredembarra», va dir, davant d'un centenar de persones a Cal Maiam.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Baix Gaià