Jordi Roca, Adolfo Suárez Illana, Núria Gómez i Alejandro Fernández.

Suárez Illana a Torredembarra: «Al 155 li va faltar intensitat»

Va reclamar, en la seva visita, «defensar la Constitució de la concòrdia»

La visita que aquest dimarts, 2 d'abril, va fer Adolfo Suárez Illana a Torredembarra, va aixecar una elevada expectació mediàtica. El número 2 del PP per Madrid a les eleccions generals va participar, a Cal Maiam, en un acte en defensa de la Constitució espanyola on va defensar que  l'article 155 de la Constitució s'hauria d'haver aplicat «amb més intensitat i en més àmbits».

Suárez Illana va defensar la «Constitució de la concòrdia» i va criticar que l'independentisme «s'hagi saltat la llei durant el procés». «La transició de la dictadura a la democràcia la vam fer sense trencar ni una sola norma del franquisme, de la llei a la llei», va subratllar el fill de l'expresident del govern espanyol.

Adolfo Suárez Illana a Torredembarra.
Suárez Illana va passejar per Torredembarra en companyia de Gómez, Roca i Fernández. | Gerard Recasens

 

«No m'han agradat els llaços grocs que he vist per Torredembarra»

Abans de la seva arribada a Cal Maiam, Adolfo Suárez va ser rebut al portal de Padrines de Torredembarra per part de Núria Gómez, regidora popular i candidata a l'alcaldia el proper mes de maig. També hi eren Alejandro Fernández, president del PP català, i Jordi Roca, cap de llista per Tarragona el 28-A. Durant el passeig, la comitiva va aturar-se a saludar a diversos comerços i, tot i el fort dispositiu policial que aixecava la curiositat dels veïns, no es va produir cap incident.

Suárez Illana va voler «elogiar la bellesa de Torredembarra», però va manifestar que «no m'han agradat gens els llaços grocs i les pancartes dels presos que he vist, perquè són una falta de respecte a la resta d'opinions». El fill de l'expresident del govern va preguntar als independentistes si «han oblidat l'esperit del '92, quan tot Espanya es va bolcar amb Barcelona, quan ara diuen 'Espanya ens roba' o 'Espanya ens odia'».

Roca titlla l'independentisme de «moviment supremacista»

Al seu costat, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, es va vantar dels fitxatges de Suárez Illana i Cayetana Álvarez de Toledo i va afirmar que són «l'aposta del PP per la pedagogia i per fugir de l'insult gratuït, els crits i les apel·lacions a l'odi». Jordi Roca, candidat per Tarragona a les generals, també va aplaudir «l'exemple històric de la Transició espanyola» i va carregar contra «el moviment supremacista sorgit a Catalunya, l'independentisme»

L'alcaldable del PP a Torredembarra, Núria Gómez, va donar la benvinguda a Suárez Illana recordant que «la Constitució és i ha estat una eina per a la conviviència». «Aquí a Torredembarra també hem hagut de batallar per banderes que eren on no tocava o per fotos oficials que desapareixien», va dir.

Jordi Roca, Adolfo Suárez Illana, Núria Gómez i Alejandro Fernández.
L'acte en defensa de la Constitució es va celebrar a Cal Maiam. | Gerard Recasens

 

També et pot interessar