ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

URGENT

La vaga general a les químiques de Tarragona serà el pròxim 19 de febrer

Torredembarra programa diverses activitats de memòria històrica

En paral·lel, també hi haurà activitats dirigides als alumnes dels instituts de la vila
Mural Memorial Esteve Cañellas Margalló, realitzat pels alumnes de Batxillerat Artístic de l'Institut Torredembarra. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra i l’Amical de Mauthausen i altres camps organitzen, per cinquè any consecutiu, un seguit d’actes de sensibilització dirigides a la població general sota les premisses de memòria històrica i prevenció del feixisme. Dins d’aquestes activitats, enguany es commemora la tercera edició del Memorial Esteve Cañellas Margalló. En paral·lel, val a dir que també s'organitzen activitats exclusives per als joves dels instituts torrencs.

 

Les activitats de memòria històrica que s'organitzen a Torredembarra les properes setmanes

A continuació es detalla el programa d’actes dirigit a la població en general:

 

Exposició 'Els camps de concentració sota La Mirada del Jovent – Premi Marcel·lí Garriga'

Cedida per l’Amical de Mauthausen i altres camps. Tracta sobre la visió que els joves aporten dels camps de concentració i de les seves experiències en la visita a un camp nazi. Del 23 d’abril al 10 de maig, a l’Institut Ramon de la Torre. Oberta al públic dilluns, dimecres i dijous, de vuit del matí a nou de la nit, i dimarts i divendres, de vuit del matí a vuit del vespre.

 

Exposició 'La Deportació Republicana'

Cedida per l’Amical de Mauthausen i altres camps. Tracta el fenomen de la deportació als camps de concentració en la seva totalitat, tot i que se centra especialment en el camp austríac de Mauthausen. Del 24 d’abril al 10 de maig, a la Sala Lluís d’Icart. Horari: De dilluns a divendres, de dos quarts de nou del matí a dos quarts de nou de la nit. L'accés es farà pel Pati del Castell. 

 

La presentació de l'exposició es farà el 24 d’abril, a les set de la tarda a la plaça del Castell. Es farà també un espectacle narratiu i musical de memòria històrica, 'Cartes de la Serra de Pàndols', on Muntsa Plana i Valls i Aleix Cortès i Puig ofereixen un viatge narratiu i musical a través de cartes i vivències reals que transporten des de l’inici de la guerra fins als últims dies de la derrota anunciada. Just després es farà una visita a l'exposició.

 

Ofrena floral al Memorial Esteve Cañellas Margalló

Diumenge 12 de maig, a les dotze del migdia, al parc de Cal Llovet. Hi haurà actuació del col·lectiu de teatre popular TeclaSmit, amb representació de Gans Rhig i escenificació de textos de les obres 'Vida i destí', de Vasili Grossman i 'Instrucció de Sumari', de Peter Weiss. També es farà una actuació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

 

També et pot interessar