La zona a arranjar comprèn des de la cruïlla del passeig de l'Estació fins a l'entrada pel passeig de la Sort.

Adjudicada la redacció del projecte per remodelar l'antiga N-340 a Torredembarra

El termini per invertir la subvenció de Foment acaba aquest octubre

Els tràmits administratius són molt lents, però el cert és que la remodelació urbana de l'antiga N-340 a Torredembarra és una mica més a prop. Fa uns dies, el consistori torrencva signar l'adjudicació del contracte per redactar el projecte d'obra a una de les onze empreses que s'havien presentat al concurs; concretament, Philae Ingeniería de Proyectos SL. El cost final del contracte serà de 35.695 euros amb l'IVA inclòs, de manera que es rebaixa en més de 18.000 euros el pressupost de licitació amb IVA.

La subvenció de Foment s'ha d'invertir abans del mes d'octubre

Amb l'adjudicació del contracte, ara caldrà esperar que durant la primera quinzena del mes de març es formalitzi l'acord. Serà llavors quan s'endegaran els períodes perquè l'empresa adjudicatària presenti els treballs en què, de fet, ja ha començat a treballar. Així, en vuit setmanes —a mitjan mes de maig, a tot estirar—, els projectes, que inclouen tot el pas de l'antiga carretera nacional per la Torre, hauran d'estar acabats.

Cal remarcar que el que ara s'ha adjudicat no és pas l'obra, sinó el projecte necessari perquè, un cop estigui sobre la taula, es pugui dur a terme. De fet, encara que els treballs tractaran tot el traçat de l'antiga N-340, el govern torrenc vol remodelar enguany mateix només un tram: el que va del passeig de la Sort al passeig de l'Estació; i també millorar la il·luminació a la zona dels càmpings.

Aquestes obres han d'estar enllestides a finals d'octubre, perquè es volen pagar amb una subvenció de 700.000 euros que, l'any 2006, Foment va concedir a l'Ajuntament de Torredembarra. Si no s'acompleix el termini del Ministeri, el consistori no rebrà els diners, tot i que amb el projecte en marxa, és previsible que aquesta data de venciment sigui més flexible. Ara, doncs, es fa el primer pas: es comença a treballar en el projecte.

També et pot interessar


Comentaris