Torna l'Afterbeach Rumbero a Altafulla amb una nova vessant mediambiental

Aquesta tercera edició afegeix al festival una nova vessant mediambiental amb la col·laboració de l'organització Not This Path
Un dels grups de la segona edició de l'AfterBeach Rumbero. | Cedida

 

Torna a Altafulla una de les cites per excel·lència del calendari d'estiu, que aquest any celebra la seva tercera edició. El parc de Voramar acollirà l'Afterbeach Rumbero el pròxim dissabte 3 d'agost. Una edició especial en què enguany l'Associació Towntobe, organitzadora de l'esdeveniment, aposta per incloure una campanya de sensibilització mediambiental.

Un festival que vol ser un «ecofestival»

L'Associació Towntobe destaca la seva intenció «d'augmentar l'oferta d'oci» d'un festival que, recorden, és gratuït i es troba en un escenari idíl·lic, a l'aire lliure i a peu de platja, «però no de qualsevol manera ni a qualsevol preu, sinó mirant per casa nostra, pel planeta». S'ha optat per traslladar el festival a una nova dimensió, cap a la conservació i el manteniment del medi ambient, amb l'objectiu de sensibilitzar els assistents.

 

En aquest sentit, com a novetat, el certamen acollirà l'entitat Not This Path, una organització conservacionista del Tarragonès que vetlla per l'entorn natural de les platges, els mars i les muntanyes. A partir de les quatre de la tarda, membres de l'organització mediambiental oferiran una xerrada sobre alternatives biodegradables i reciclables que ens ajudin a millorar els costums habituals.

 

L'espai VoraMar es tornarà a omplir amb l'Afterbeach Rumbero. | Cedida

 

Un cop acabada la xerrada, es realitzarà una recollida de residus per la platja oberta a la participació, que a més de la qüestió de sostenibilitat i neteja més immediata, també vol causar efecte i conscienciar als assistents. Això es complementarà amb la instal·lació de contenidors per reciclar, bosses de rebuig biodegradables, coberts de cartró, gots reutilitzables i canyetes biodegradables.

 

Formacions vingudes d'arreu de Catalunya

A les set de la tarda començarà la música, que sonarà fins a les tres de la matinada. Els grups participants, vinguts des de diferents racons del territori català, són Alma de Boquerón, del barri de Gràcia; Fa1na, de Mollerussa; els empordanesos Bananna Beach; els Bemba Saoco, de Barcelona i el Camp de Tarragona; i el cambrilenc PD Peixampler.