GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una Setmana Santa amb l'agenda plena a Altafulla

El Camí de la Creu, la copa catalana de bike trial o el Pleamar Vintage Market són alguns dels actes destacats
El Pleamar Vintage Market d'aquest 2019 a Altafulla se celebrarà el cap de setmana del 20 i el 21 d'abril. | BaixGaiàDiari.cat.

 

La Setmana Santa irromp a Altafulla amb una agenda d'activitats d'allò més completa, que presenta actes per a tots els gustos en aquests dies centrals i festius de primavera. Des d'aquest divendres de Dolors, dia 12 d'abril, fins el Dimarts de Pasqua, festiu local a Altafulla i que enguany coincideix amb la Diada de Sant Jordi, la localitat ha programat activitats de diverses índoles.

 

Un inici marcat per l'empremta religiosa i la Copa Catalana de Bike Trial

Pel que fa als primers dies de la Setmana Santa, a Altafulla predominarà l'empremta religiosa. Ja aquest divendres, 12 d'abril, s'inaugurarà al Fòrum una exposició sobre la Setmana Santa a la localitat que es podrà visitar durant tots aquests dies entre les sis i les vuit de la tarda. L'obertura es farà a les vuit del vespre d'aquest divendres, dia en què també s'ha previst un concert de música sacra, a càrrec del cor Badaveus, a l'església de Sant Martí.

 

Diumenge de Rams, 14 d'abril, es farà la benedicció de palmes i palmons a tres quarts de dotze del migdia a l'església de Sant Martí, mentre que a dos quarts de vuit de la tarda al mateix temple tindrà lloc un concert de música religiosa, 'Àries per a Soprano, Oboè i Clavicèmbal' amb Andrea Jiménez, com a soprano; Jesús Ventura, a l’oboè, i Pedro José Rodríguez, al clavicèmbal.

 

També diumenge tindrà lloc, al matí, una de les jornades més esportives amb la Copa Catalana de Bike Trial, que organitza el Club Biketrial Costa Daurada Torredembarra amb la col·laboració de la regidoria d’Esport de l’Ajuntament d’Altafulla i on es preveu l’assistència d’uns 150 pilots al Parc del Comunidor. La prova començarà a les nou del matí i s’allargarà fins a dos quarts de dues del migdia.

 

Un dels quadres més destacats del Camí de la Creu, el del Sant Sopar, que enguany s'interpretarà a l'església de Baix a Mar. | Cedida

 

Del Camí de la Creu als actes de Divendres Sant

Dimecres Sant i Altafulla són dos factors que convergeixen en el gran espectacle de la Setmana Santa al municipi: el Camí de la Creu. Enguany, en la dinovena representació d'aquest via crucis vivent, la tradició es transforma en una lectura dramatitzada amb fons musical en directe a l'Església de Santa Maria, a les vuit del vespre.

 

Pel que fa a Divendres Sant, a les nou del matí es farà el tradicional via crucis a Sant Antoni, i a les deu del vespre, la processó. Al vespre, s'ha programat la projecció de la pel·lícula 'El reino', de Rodrigo Sorogoyen, a les escoles Teresa Manero, a càrrec del cineclub Link, a un preu de cinc euros l'entrada, reduït a dos euros per a socis i menors de 25 anys. Serà a les vuit.

 

El Pleamar Vintage Market centrarà l'atenció el cap de setmana

Divendres Sant arrencarà una nova edició del Pleamar Vintage Market, que s'allargarà també tot el dissabte de Glòria i el diumenge de Ressurrecció, amb diverses actuacions musicals destacades, tal com va explicar fa algunes setmanes aquest mitjà. També durant tot divendres, dissabte i diumenge, tindrà lloc entre les dotze del migdia i les tres de la tarda la Copa d'Europa de Patí de Vela a la costa altafullenca.

 

Durant el cap de setmana, la Coral Nous Rebrots farà tres cantades de caramelles: dissabte 20, a les set de la tarda a la plaça dels Vents; diumenge a dos quarts d'una a la plaça de l'Església i a dos quarts de vuit a la plaça del Pou.

 

Dimarts de Pasqua, festiu a Altafulla, és Sant Jordi

Com cada any, el Dimarts de Pasqua és festiu a Altafulla i, enguany, el calendari ha volgut que Sant Jordi caigués en aquesta data. L'Ermita de Sant Antoni acollirà la missa votiva i ballada de sardanes a dos quarts de dotze del migdia, i és que a Altafulla és tradició que es mengi la mona a l’entorn del temple.

 

Aquell dia, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona oferirà una jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts amb motiu de la festa local al municipi. Ja fora de les activitats de Setmana Santa, i coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el carrer del Marquès de Tamarit acollirà la Fira de Sant Jordi amb parades de roses i llibres.

 

També et pot interessar