ARA MATEIX

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarrgona

L'Ajuntament d'Altafulla desmenteix les denúncies sobre la precarietat de la Policia Local

La reacció ha tingut lloc després que el sindicat FESP-UGT emetés un contundent comunicat sobre les condicions dels agents
L'Ajuntament d'Altafulla desmenteix les denúncies sobre la precarietat de la Policia Local | BaixGaiàDiari.cat

L'Ajuntament d'Altafulla ha emès un comunicat institucional per desmentir la denúncia del sindicat FeSP-UGT sobre les mancances i irregularitats de la Policia Local del municipi. Des del consistori, afirmen que ni la Policia Local, ni l'Ajuntament, ni el Comitè d'Empresa, han rebut cap queixa formal sobre una suposada situació de precarietat.

En el comunicat, l'Ajuntament ha reivindicat les bones condicions i el bon servei ofert per part de la Policia Local d'Altafulla, afirmant que representen un 26% del total del capítol 1 de Personal del consistori, amb un total de 20 efectius, quatre per cada mil habitants; molt per sobre de la mitjana catalana d'un agent per cada mil.

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Altafulla. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

El consistori també ha posat sobre la taula el bon equipament de què disposa el cos d'agents municipals, explicant que compten amb una flota de quatre cotxes i dues motos; que cada sis mesos es realitza una actualització del vestuari i el material per als efectius a petició pròpia de cada agent; i que mantenen un conveni signat amb el Servei Català de Trànsit per la utilització de l'etilòmetre, drogues i radar compartit amb altres municipis del Baix Gaià.

A més a més, s'afirma contundentment que «la Policia Local d'Altafulla compta amb l'equipament i la tecnologia més avançada del territori en proporció de la plantilla amb la incorporació de càmeres personals per als agents, amb videovigilància a les dependències policials, armilles per a tots els efectius, una aplicació remota per dur a terme el servei des del telèfon de la Policia, i un simulador de tir en les mateixes instal·lacions únic al territori tarragoní».

Sense resposta a les «contractacions irregulars» i la situació d'interinatge

Si bé el comunicat oficial de l'Ajuntament d'Altafulla ha respost amb contundència les denúncies formulades la setmana passada per part del sindicat FeSP-UGT, el consistori s'ha limitat a desmentir el mal estat de l'equipament i la manca de personal de la Policia Local.

Tanmateix, més enllà de les queixes per manca de personal i els problemes de material, el sindicat denunciava una possible contractació irregular dels agents, afirmant que el 25% de la plantilla es troba en situació d'interinatge «per una deficient gestió de l’Ajuntament», i assenyalant que «en alguns casos no han accedit al lloc de treball seguint les formes legals d’accés que estableix la normativa aplicable».

L'Ajuntament d'Altafulla desmenteix les denúncies sobre la precarietat de la Policia Local | Cedida.

Et pot interessar:

"AGENDA: ERC presenta avui el seu equip per mantenir l'alcaldia de la Torre" "FOTO: La 'ficada de pota' del cartell del PSC a Creixell"