L’Ajuntament d’Altafulla reforça amb sorra del Vinyet l’estructura natural de la platja

El trasllat, emmarcat en el pla de gestió sostenible per a la platja, es farà aquest mateix dijous cap als trams centrals i el Fortí
La platja d'Altafulla rebrà sorra natural del reservori del Vinyet per mantenir la seva estructura i condicionar-la per la temporada d'estiu. | AJUNTAMENT D'ALTAFULLA

Nova acció de l’Ajuntament d’Altafulla per mantenir l’estructura natural de la seva platja. El consistori no ha cessat en la seva activitat per conservar en bon estat l’entorn natural de l'espai, un dels principals atractius turístics de la vila, i en aquest sentit ha anunciat que aquest dijous al llarg del matí es realitzarà un trasllat de sorra del reservori del Vinyet cap als trams centrals i del Fortí de la platja.

L’acció, que pretén mantenir l’equilibri natural d’un espai viu i dinàmic, s’emmarca en el pla de gestió sostenible per a la platja, endegat en l’actual mandat del govern d’Altafulla. Els treballs aniran a càrrec de la Direcció General de la Costa i el Mar, òrgan depenent de la Secretaria d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Sorra del Vinyet per a mantenir l’estructura natural de la platja

L’objectiu del trasllat, que s’ha hagut de posposar per culpa de la pandèmia de la Covid-19, és consolidar i reforçar l’estructura natural de la platja, que es va veure debilitada pels forts temporals del mes d’octubre, especialment el Glòria. A més, també es vol condicionar la platja per a la temporada de bany.

Tot i això, la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, és conscient que aquestes aportacions són puntuals, ja que, afirma, «el dinamisme de la platja implica que la sorra marxi i pugui tornar al cap d’un temps de manera natural». Una circumstància que, de fet, ja s’ha donat en alguna ocasió, sobretot en dies de mar de fons, quan el mar és capaç de retornar en un procés natural la sorra a la platja.

L'Ajuntament d'Altafulla ha dut a terme altres tasques de condicionament i manteniment dels espais. | Joan Capdevila Vallvè
 

Un equip de quatre persones netejarà manualment la platja durant tot l’estiu

L’Ajuntament va acordar amb l’empresa adjudicatària del servei de recollida de la brossa, FCC, la neteja manual de la platja, que faran quatre treballadors de dilluns a diumenge des d’aquest dilluns 15 de juny fins al 30 de setembre.

Un acord amb què es persegueix un doble objectiu: reduir al màxim la neteja mecànica que fins ara feia un tractor per evitar al màxim el seu impacte sobre la sorra, i al mateix temps, mantenir en bon estat la zona on trenquen les onades i garantir la conservació de la vegetació que creix espontàniament a la zona alta de la platja i que fixa la sorra.

A banda d’aquestes tasques, l’Ajuntament ha dut a terme altres feines en espais com el Parc Voramar, que ha estat acordonat. Allà, s’ha fet una neteja en profunditat de les restes d’atzavares, canyes i plàstics, i s’ha publicat la licitació per a instal·lar-hi una guingueta food-truck. A més, s’ha obert un camí a la zona del Fortí que unifica els tres camins que arribaven amb escales fins a la platja, per així retirar unes instal·lacions que els temporals sempre malmetien.

"Atenció: Altafulla pren una decisió sobre les platges per Sant Joan" "Última hora: Forcadell deixa la presó de Mas d'Enric"