L’Ajuntament d’Altafulla engega una campanya per protegir les tortugues marines

S’instal·laran panells informatius i se senyalitzaran els espais on es detectin les postes per tal de fomentar la protecció de l'espècie
Imatge d'arxiu d'un alliberament de tortuga al Delta de l'Ebre. | ACN

 

L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines. Aquests animals es troben en plena temporada de nidificació i algunes espècies, com la tortuga babaua o la tortuga careta, estan en perill d’extinció. Alguns exemplars ponen a les platges del municipi i per conscienciar els banyistes s’han instal·lat panells informatius en diferents espais del litoral on s’explica què cal fer si se’n detecta la presència. Entre les accions a realitzar hi ha trucar el 112. A banda, el consistori disposa de material divers com vares i cinta per abalisar per si fos necessari senyalitzar alguna posta.

 

 

L'Ajuntament d'Altafulla aposta per la protecció de les tortugues

A instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’àrea de Medi Ambient del municipi informa en panells informatius de la platja, al Club Marítim i a l’Oficina de Turisme de tot el que s’ha de fer en cas de detectar la presència de la tortuga babaua. La temporada de posta comença al mes de juny i s’allarga fins al setembre.

  

ha demanat que si se’n veuen es truqui «immediatament al telèfon d’emergències 112».

  

  

La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d'extinció i catalogada com a vulnerable

 

També et pot interessar: