Imatge del ple de roda de berà

L'Ajuntament destina 240.000 euros per ajudar autònoms i pimes de Roda de Berà

La subvenció està inclosa dins d’un gran Pla de reactivació econòmica amb un pressupost de 523.000 euros

L'Ajuntament de Roda de Berà celebrarà el pròxim divendres el ple  municipal on aprovarà les bases reguladores d'un ajut extraordinari per a autònoms, microempreses  i pimes  del municipi del Baix Gaià que hagin patit els efectes negatius de la crisi sanitària. La partida que l'equip de Govern ha destinat a aquesta prestació econòmica és de 240.000 euros i es preveu que pugui beneficiar a més de 200 autònoms i pimes.

Un Pla de reactivació econòmica de mig milió d'euros

L'Ajuntament de Roda de Berà ha treballat en les últimes setmanes en l'elaboració d'un Pla d'Impuls per a la reactivació econòmica en l'àmbit municipal , dotat amb una partida de 523.000 euros, que inclou un paquet de mesures concretes, socials i econòmiques, agrupades en set àmbits diferents. Aquesta mesura ha estat realitzada per fer front a l'impacte econòmic i social de la crisi sanitària i el consistori ja ha pres mesura des de l'inici.

El primer punt del pla és el suport als treballadors autònoms, microempreses  i petites empreses, amb menys de 15 treballadors, amb seu social a Roda de Berà, que hagin patit pèrdues involuntàries o hagin hagut de cessar la seva activitat a conseqüència de l'estat d'alarma per a la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19.

Les empreses i autònoms podran rebre una subvenció fins a 1.500 euros, segons la puntuació assolida d'acord amb els criteris inclosos en les bases, com són el tant per cent en què s'ha vist reduïda la facturació o el nombre de persones que treballen en l'empresa. La sol·licitud s'haurà de presentar a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament, es resoldran de forma independent i per ordre de presentació. A més, s'atorgaran per procediment de concurrència no competitiva amb aquest mateix ordre fins que el pressupost disponible s'hagi exhaurit.

Les bases han estat realitzades per l'equip de govern, amb la implicació i col·laboració de tots els grups municipals, Partit Popular i Ciutadans, que han millorat el projecte inicial.

Més mesures econòmiques aprovades

L'Ajuntament ja va aprovar mesures  a finals del mes de març per ajudar a mitigar els efectes negatius en l'economia de les famílies, autònoms i pimes de Roda de Berà.

En aquest sentit, s'han ajornat els tributs amb un nou calendari fiscal i la gestió personalitzada del pagament per donar majors facilitats a les famílies; la paralització de l'emissió dels rebuts dels serveis no prestats i la bonificació dels ja emesos; l’avançament de factures als autònoms i petites i mitjanes empreses subministradores de l’Ajuntament, amb un període de pagament mitjà de tan sols 15 dies; l’aprovació d’una indemnització econòmica destinada a les empreses que tinguessin contractes suspesos amb el consistori arran de l’estat d’alarma; o la creació d’una línia de consultes als petits empresaris i autònoms, per facilitar-los l’assessorament en relació amb totes les ajudes i subvencions posades en marxa per l’Estat i la Generalitat. 

També es va aprovar una bonificació del 50% de la taxa d'ocupació de la via pública, oferint una ampliació del doble d'espai de les terrasses sense cost, per ajudar als negocis d'hostaleria i restauració. Així mateix, s'ha acordat una bonificació del 50%, com a mínim, del cànon d'ocupació de les guinguetes i serveis de temporada de platges a l’espera que l’Estat es pronunciï sobre l’exoneració del pagament del cànon que els municipis costaners del Pacte de Coma-ruga han demanat, des de l’inici de l’estat d’alarma fins a finals d’any. 

Pel que fa al mercat setmanal, s’han aplicat tarifes especials durant el període que ha d’estar limitat el seu aforament per reduir el risc de contagi del virus, d’acord amb les mesures de prevenció adoptades per les autoritats sanitàries.