GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Altafulla pagarà el 18% de l'obra de la Violeta amb un ajut de la Diputació

El pressupost total de l'obra s'eleva fins als 900.000 euros
El casal La Violeta deixarà de ser un espai polivalent per convertir-se en un auditori. | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament d'Altafulla rebrà un important impuls econòmic per a les obres d'adequació del casal La Violeta que s'han d'executar entre aquest 2018 i els inicis de 2019 i que han de convertir aquest espai polivalent en un auditori. La Diputació de Tarragona, a través del Pla d'Acció Municipal (PAM) —una línia d'ajuts per a millores que es facin des dels ajuntaments—, atorgarà una subvenció de 162.646 euros al consistori altafullenc per ajudar a finançar les obres del casal. Amb aquesta xifra sobre la taula, l'Ajuntament d'Altafulla es podrà estalviar poc més d'un 18% del cost dels treballs que, pressupost en mà, s'eleva fins als 897.652,54 euros, amb l'IVA inclòs en aquesta xifra.

 

Amb aquest import ja confirmat, s'espera que, ara sí, en les properes setmanes l'Ajuntament d'Altafulla liciti les obres del casal. La regidora d'Urbanisme del consistori altafullenc, Marisa Méndez-Vigo (AA), ha apuntat que, ja en el proper plenari extraordinari que es dugui a terme, «ja es podria aprovar l’inici d’expedient per començar a executar el projecte». Si els 'tempos' són els previstos pel propi Ajuntament altafullenc, el cert és que les obres podrien començar a principis de 2019 i, fins i tot, abans que acabi aquest any 2018.

 

Una segona ajuda de la Diputació de Tarragona per a l'Ajuntament d'Altafulla

L'ajut del PAM que la Diputació de Tarragona ha atorgat a Altafulla no és l'únic que s'endú la localitat del Baix Gaià. També han rebut una segona subvenció, per valor de 38.207 euros, que servirà per a les obres d'adequació de l'Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Brises de Mar, que han de servir per millorar la instal·lació i per obres per al sanejament, abastament i distribució d’aigua potable de d'aquesta estació.

 

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Altafulla, Pere Gomés (PDECat), ha explicat que els ajuts del PAM són habituals. «Es tracta d’una subvenció del PAM 2017-2019 l’aportació de la qual per enguany és d’uns 200.000 euros, tenint en compte que del 2017 ja en vam rebre uns 60.000, i que per a l’any vinent, està previst que en rebem uns 260.000 euros més», ha explicat.