Altafulla engega el projecte per remodelar el Casal La Violeta

També s'ha donat llum verd al pla financer per al 2019

En un ple convocat amb menys de 24 hores d'antel·lació i amb l'absència de dos regidors —Micha Preuss i Alberto Moreno—, l'Ajuntament d'Altafulla ha aprovat aquest dimarts al matí obrir l'expedient que permetrà licitar les obres de remodelació del Casal La Violeta, un dels grans projectes del segon mandat a l'alcaldia de Fèlix Alonso. Els vots favorables de l'equip de govern i els contraris de l'EINA han servit per endegar el projecte i delegar tots els tràmits de la licitació a la junta de govern local.

La Violeta tira endavant amb polèmica al ple

Des de l'EINA, la regidora Alba Muntadas ha reiterat els arguments dels republicans sobre un projecte llargament explicat i debatut a Altafulla. «No s'han tingut en compte els usuaris de la Violeta a l'hora d'elaborar el projecte, i creiem que és bàsic», ha retret Muntadas, que ha reiterat que «Altafulla no necessita un auditori, i molt menys amb cadires fixes», i és que un dels arguments de l'EINA era poder situar-ne de mòbils per mantenir la polivalència de l'espai.

Finalment, la regidora republicana ha preguntat per l'espai alternatiu a les activitats que ara es duen a terme al Casal La Violeta, el gimnàs de la Portalada. «El plecs estan fets però s'han retardat molt per manca de personal i pel canvi de llei que es va produir al març», ha justificat Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme.

S'aprova el pla financer de l'Ajuntament d'Altafulla per a 2019

El plenari ha servit per aprovar el pla financer per a 2019 exigit per les administracions superiors, i també per efectuar una modificació de crèdit, que s'ha aprovat amb els vots favorables del govern i amb l'abstenció de l'EINA.

Amb aquesta modificació es podran dur a terme adquisicions com un nou vehicle adaptat per a gent gran (33.000 euros), un vehicle nou per a la brigada (23.000 euros) o un dipòsit de combustible (7.000 euros), a més de partides de 27.000 euros per al perímetre de seguretat de les barbacoes de l'ermita de Sant Antoni o 11.000 euros destinats a cursos per a gent gran.

Tot plegat, en un ple que s'ha endegat amb polèmica: l'EINA, en boca del seu portaveu Jordi Molinera, ha retret al govern la poca antel·lació en la convocatòria de la sessió i el fet que les comissions informatives sobre els assumptes a debatre i votar al ple s'han celebrat només mitja hora abans del plenari. «Els meus regidors no saben què estan votant», s'ha queixat, de manera que l'alcalde Alonso ha atorgat un quart d'hora de recés perquè poguessin estudiar el sentit del seu vot. «Una mica més de tracte, alcalde», ha acabat exigint Molinera.


Comentaris