Altafulla presenta un pla turístic per ser «el Cadaqués de la Costa Daurada»

Un pla estratègic presentat aquest dilluns proposa invertir 860.000 en quatre anys per reformular la marca turística local
El passeig marítim d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

El saló de plens de l'Ajuntament d'Altafulla va acollir aquest dilluns, 18 de març, al vespre, la presentació del Pla Estratègic de Turisme que la consultoria TourisLab ha dissenyat per a Altafulla. L'estudi, de molta extensió i de precisió gairebé clínica, proposa que la vila capgiri la seva estratègia turística fins a dia d'avui «destacant valors que potser fins ara no s'havien tingut tant en compte», en paraules de David Esteller, el responsable de TourisLab, que va presentar les conclusions del treball de la seva consultoria. «Altafulla ha de passar de vendre 'un poble amb encant' a convertir-se en un 'must see' de Catalunya, el Cadaqués de la Costa Daurada», va repetir Esteller en diverses ocasions.

 

El regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Altafulla, Jaume Sànchez (dreta), va donar pas a les explicacions tècniques de David Esteller, de TourisLab. | Gerard Recasens

 

Una nova estratègia turística per a Altafulla

Esteller va explicar els reptes turístics que, després de l'anàlisi feta per a l'elaboració del pla estratègic, té Altafulla per davant. «Posicionar valors de marca no explotats fins ara, generar un relat associat a la marca o posar al mateix nivell la promoció turística que l'experiència dels visitants, que és molt bona» són alguns dels trets que va exposar Esteller. El pla estratègic apunta diverses línies mestres que, en cas que es vulgui dur a la pràctica la seva proposta per part d'una agència de comunicació, caldrà tenir en compte.

 

El responsable de TourisLab es va mostrar convençut, a partir del seu estudi, que «Altafulla ha de passar de ser un destí de sol i platja a integrar aquesta modalitat turística tot un continent d'experiències». La nova estratègia de 'branding' conclou que Altafulla ha de posar en valor cinc eixos: «l'essència romana, l'encant medieval, les llegendes de bruixes, el paisatge natural i l'entorn mediterrani de les Botigues de Mar». A partir d'aquí, es van exposar diverses experiències que podrien planificar-se al voltant d'aquests elements.

 

Una proposta de 40 accions per redefinir la marca turística d'Altafulla

En base a tota la teoria, el Pla Estratègic de Turisme d'Altafulla proposa un total de 40 accions a fer en quatre anys en diversos àmbits —marca, infraestructura, comunicació—, pressupostades a l'entorn dels 860.000 euros en el total d'aquest període. Una nova oficina de turisme al Museu Etnològic, la creació d'una ruta infantil amb la bruixa Xoixeta com a protagonista, la instal·lació de senyalització turística 'smart', la reobertura del Castell o la creació de merxandatge a partir de la nova marca són algunes de les idees a seguir segons el pla.

 

El regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Altafulla, Jaume Sànchez, va explicar que «aquest pla marca unes bases que caldria aplicar en el mandat següent». A l'acte també hi va ser present, entre el públic, l'alcalde de la localitat, Fèlix Alonso, i el regidor no-adscrit Alberto Moreno.

 

També et pot interessar