Altafulla insta els veïns a celebrar una revetlla a casa i tancarà les platges

Se suma a altres municipis que han pres la mateixa decisió per evitar aglomeracions

L'Ajuntament d'Altafulla tancarà les platges per la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions de persones i prevenir contagis. El tancament es produirà des de les vuit del vespre del dia 23 de juny fins a la matinada del dia 24, és una decisió que s'emmarca dins el pla de seguretat i sanitari marcat per la pandèmia del coronavirus, d'acord amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible.

Amb el lema 'Gaudeix un Sant Joan amb seguretat', el consistori no permetrà la celebració de revetlles a la platja del municipi, ja que, com ha explicat la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, «aquest any estem davant d’un moment excepcional que ens porta a celebrar una revetlla diferent. Hem de recuperar l’essència de revetlles petites i evitar grans concentracions de persones». Així doncs, l'ajuntament insta als ciutadans a no excedir-se i a celebrar «una revetlla de proximitat única en grups reduïts».

Una revetlla de conscienciació i col·laboració

La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible també ha adreçat el seu missatge a la població, recordant que la pandèmia encara no està controlada i que per tant «totes i tots hem de col·laborar per contenir-la». En aquest sentit, han elaborat una sèrie de recomanacions, per apel·lar a la col·laboració ciutadana. Primerament encomanen celebrar la festa de Sant Joan 'de proximitat' única en grups reduïts, evitant desplaçaments innecessaris. 

En el cas de celebrar la revetlla amb familiars i amics, és preferible fer consum als comerços locals, a banda d'incentivar el comerç de proximitat, per evitar aglomeracions a les grans superfícies. I com no podia ser d'altra manera, també recorden que cal respectar les mesures sanitàries i mantenir la distància de seguretat de dos metres, fent ús de mascaretes i evitant compartir menjars i begudes.

Altafulla reclama que no augmenti l'afluència de trens 

Habitualment per la revetlla de Sant Joan, el servei de ferrocarrils posa a disposició més trens durant la nit i matinada del dia 23 de juny i 24 per afavorir els desplaçaments cap a les zones de platja. A causa del tancament de la majoria d'aquestes i per evitar moviments de població, fins i tot de persones d'altres regions sanitàries, l'Ajuntament d'Altafulla se suma a la petició de Renfe de no ampliar la freqüència de trens de les línies R-2 i R-4 cap a Sant Vicenç de Calders la nit del 23 de juny. 

Per altra banda, també es demanarà reforçar els sistemes de seguretat a les estacions del litoral per evitar aglomeracions i l'arribada massiva de residents d'altres regions sanitàries, ja que «la preocupació més gran és que hi hagi un repunt de contagis davant d’una situació difícil de controlar».

En qualsevol cas, l'Ajuntament d'Altafulla també ha recomanat als veïns que en el cas de celebrar la revetlla, ho facin de manera segura. Si es llencen petard, cal fer-ho amb les màximes precaucions i tenint molt en compte que el gel hidroalcohòlic és altament inflamable i, per tant, cal mantenir-lo allunyat dels petards i del foc. Com a reflexió, el consistori ha apuntat que «evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament»

"Última hora: Forcadell deixa la presó de Mas d'Enric" "Vídeo: L'emocionant nova campanya turística per 'estimar' Roda de Berà"