AA culpa l'EINA del cas de l'Escola d'Adults d'Altafulla: «Si no en saben, marxin»

Molinera acusa AA d'intentar «desmantellar» l'Escola d'Adults durant el seu govern
Montse Castellarnau és la portaveu d'Alternativa Altafulla després de l'adeu de Fèlix Alonso. | Cedida

Picabaralla política a Altafulla pel cas de l'Escola d'Adults i les seves contractacions de falsos autònoms, sobre el qual Inspecció de Treball va resoldre fa tot just uns dies. La denúncia a Inspecció es va produir el març passat, quan a la vila encara hi governava Fèlix Alonso, liderant el pacte entre Alternativa Altafulla (AA) i el PDECat. Ara, el nou govern —EINA-ERC, PSC i Ara— haurà de fer front als pagaments de les cotitzacions dels treballadors els darrers tres exercicis i un recàrrec del 20%: un total de 60.000 euros, aproximadament.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde Jordi Molinera va explicar a BaixGaiàDiari.cat que «aquesta és una herència del govern anterior, que ja tenia avisos d'Intervenció des de feia tres anys que li indicaven irregularitats en les contractacions de l'Escola d'Adults, i no van fer res». Davant de l'acusació, Alternativa Altafulla ha estat d'allò més contundent, en un comunicat que han fet públic aquest dilluns, 18 de novembre.

«A la política es ve plorat de casa»

En un text molt dur i ple de retrets, el grup que ara lidera l'oposició a Altafulla carrega les culpes a l'EINA. Â«L’escola es va posar en marxa amb l’actual model el 2011, sota la responsabilitat de l’EINA, que la va mantenir fins a l’abril de 2017 i que, per tant, en va ser promotora», diuen. En aquest sentit, i en referència al nou govern municipal, Alternativa creu que «enlloc de buscar solucions al conflicte generat per una inspecció de treball, es renten les mans i donen la culpa de manera cínica a l’anterior govern».

La formació que fins el juny liderava Fèlix Alonso es vanta que Â«va ser precisament el govern d’AA-PDeCAT qui va iniciar el canvi cap a un nou model d’escola, com anteriorment havia fet en el cas de les llars d’infants i l’escola de música» i afirma que «si AA continués governant, l’escola d’Adults estaria en funcionament des del primer dia, s’haurien buscat alternatives i sempre s’haurien assumit les responsabilitats que pertoquessin». La nota acaba amb molta contundència: «No busquin excuses, a la política es ve plorat de casa: si no en saben, marxin».

Molinera: «Si no saben comptar mesos, marxin»

La resposta de l'actual alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera (EINA), ha estat lacònica d'entrada. «Diuen que vam tenir la responsabilitat de l'Escola d'Adults fins a l'abril de 2017, però ens van fer fora del govern el març de 2016. Si no saben comptar mesos, marxin», ha parafrasejat l'alcalde altafullenc en declaracions a aquest mitjà.

«La nostra ex regidora Eva Martínez va portar Educació fins la nostra expulsió del govern», ha explicat Molinera. «Quan feia qualsevol proposta de regularització de l'Escola d'Adults, l'alcalde Fèlix Alonso la paralitzava: de fet, no tirava endavant cap proposta que afiancés el centre», ha dit l'actual batlle altafullenc, que ha rematat assegurant que «no poden anar de salvadors quan van liquidar la plaça de funcionari A-2 que existia per a la direcció de l'Escola d'Adults, quan ens va deixar la Marta Ribas, l'anterior directora».

«Van anunciar a bombo i plateret una reformulació del centre que no van executar mai, potser ja els anava bé la Inspecció de Treball per acabar de desmantellar l'Escola d'Adults», ha dit Molinera, que ha acabat atacant: «Ells van empitjorar la situació, però no cal que pateixin, que ja l'arreglarem nosaltres». Foc obert a Altafulla, doncs, amb la delicada situació d'aquest centre educatiu.

"🌳 LA TORRE: Nou circuit per persones amb diversitat funcional als Muntanyans" "🎉 TOTS ELS ACTES: Últim cap de setmana de Festa Major a Altafulla"