Imatge d'un vehicle de Taxi Creixell

El servei de taxi gratuït per a persones grans de Creixell continuarà vigent aquest 2021

Des del 2020 que dona cobertura a la gent gran del municipi | La regidoria de Benestar Social vol ampliar el servei a altres col·lectius

Creixell potencia el seu servei  de taxi solidari. El projecte 'Acompanya'm' de la regidoria de Benestar Social de l'ajuntament continuarà vigent  aquest any i ampliarà els col·lectius que s'hi podran acollir. La iniciativa, creada l'any passat, donava cobertura a més de 400 avis  i àvies del municipi que vivien soles.

El projecte ofereix un servei de taxi de manera  gratuïta per a persones grans, perquè es desplacin per realitzar-se proves mèdiques o rebre atenció sanitària, dins o fora de Creixell. La iniciativa va arrencar amb la gent gran  del municipi i, progressivament, s'ha anat ampliant a altres col·lectius com les persones  amb discapacitat i sense recursos.

Aquesta acció solidària és possible gràcies al conveni signat entre l'Ajuntament de Creixell i el titular del taxi Creixell, Agustí Urgell. A través d'aquest acord, s'estableix que el taxista ofereixi unes  tarifes especials per dur a terme el servei que requereix la regidoria. Per aquest cas, s'ha destinat una partida de 6.000 euros.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Manca d'infraestructures per desplaçar-se

Per tal de beneficiar-se del servei de  taxi 'Acompanya'm', les persones interessades  s'han de posar en contacte amb la regidoria de Benestar Social, trucant al telèfon 610 20 29 86, telèfon utilitzat també pel projecte 'Bon dia'. A través d'aquest contacte, un tècnic de l'àrea gestionarà la sol·licitud amb el taxista per concretar el dia i l'hora exactes.

La regidora de Benestar Social, Consuelo Picón, explica que tot va començar quan «les infermeres del CAP de Creixell ens van comunicar que molta gent gran havia deixat d'anar a fer-se les proves a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, al CAP Llevant  o a Torredembarra perquè no tenien diners per agafar un taxi».

En aquest sentit, la regidora ha lamentat «la manca  d'oferta  de transport públic  interurbà que patim a Creixell, amb poques expedicions cap al Tarragonès  i el Baix Penedès, si ens comparem amb altres
municipis de la comarca».

Tot i les actuals restriccions de mobilitat dictades per la Generalitat, Picón s'ha mostrat satisfeta amb els  resultats del servei oferit a avis i àvies. Des de la regidoria s'ha informat que es donarà continuïtat al servei i es pretén ampliar-lo cap a altres col·lectius vulnerables.