Antonio López serà per tercer cop l'alcaldable del PSC al Catllar

Ha estat escollit per unanimitat per l'assemblea de la formació

El PSC del Catllar ja té candidat a l'alcaldia per a les eleccions municipals del maig vinent. Es tracta d'Antonio López, que va ser el cap de llista als comicis de 2011 i de 2015 i que ocuparà el primer lloc de la llista, doncs, per tercera vegada. López ha estat escollit per unanimitat per part de l'agrupació local dels socialistes del Catllar. L'objectiu, de cara als comicis, serà recuperar l'alcaldia, que el mateix López va ocupar entre 2014 i 2016.

Antonio López carrega contra l'actual pacte de govern del Catllar

L'actual pacte de govern de l'Ajuntament del Catllar manté Joan Morlà (Unicat) com a alcalde, amb un govern que també integren la resta de formacions polítiques a excepció del PSC que lidera Antonio López. En la seva tria per tercera vegada com a candidat a l'alcaldia, López ha carregat durament contra l'actual govern local. «Volem quatre anys més de paràlisi i de pacte de perdedors, sense idees ni projecte pel Catllar?», s'ha preguntat l'exalcalde catllarenc.

Antonio López ha reclamat que la llista socialista que ell mateix liderarà torni a guanyar les eleccions municipals, com ara fa quatre anys «si és que volem reconnectar-nos amb el progrés, amb les idees i els objectius clars, amb un alcalde que treballi a peu de carrer i amb un Ajuntament que garanteixi el respecte i la convivència al poble».

Antonio López va ser l'alcalde del Catllar entre 2014 i 2016

L'any 2011, quan Antonio López va presentar-se per primera vegada com a alcaldable al Catllar, va accedir a l'alcaldia en el darrer any de mandat. Era un dels acords del pacte sociovergent que va signar amb Josep Maria Gavaldà, l'històric alcalde de CiU al Catllar. Així, el juny de 2014, Gavaldà cedia la vara a López.

L'embranzida de l'alcaldia li va donar, el 2015, una còmoda victòria a les eleccions municipals, amb el 30% dels vots i quatre regidors. Malgrat ser escollit novament alcalde, el govern socialista va ser destituït amb una moció de censura a la qual van donar suport tots els partits de l'oposició, el juny de 2016. Des de llavors, han governat el Catllar Joan Díaz (ERC) i l'actual alcalde, Joan Morlà (Unicat).


Comentaris