Un any de l'app Millorem Torredembarra: el 87% de les queixes rebudes s'han resolt

Segons dades de la regidoria de Via Pública i Manteniment, en un any s'han registrat 1.500 incidències
El regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, i l'alcalde, Eduard Rovira, el dia de la presentació de l'app Millorem Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat

 

Aquest mes de març es compleix el primer any d'existència de l'aplicació mòbil Millorem Torredembarra, per aportar a l'Ajuntament de la localitat queixes o suggeriments corresponents a la via pública. Les dades del primer any reflecteixen un gran ús de l'aplicatiu i una elevada capacitat de resolució dels problemes que s'hi denuncien. Segons dades de la regidoria de Via Pública i Manteniment, en aquest primer any s'han rebut unes 1.500 queixes i el 87% s'han pogut resoldre.

Una mitjana de més de quatre queixes al dia

L'app ha tingut, doncs, èxit entre els torrencs: cada dia es rep una mitjana de més de quatre queixes, que es tradueixen en aquestes 1.500 registrades després del primer any de funcionament. «La immensa majoria són qüestions senzilles i per això podem dir que el 87% les hem resolt amb actuacions, majoritàriament, de la brigada d'intervenció ràpida», ha explicat a BaixGaiàDiari.cat el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino (PSC).

Entre el 13%, aproximadament, que resten per resoldre, Pino indica que «sovint són qüestions relacionades amb Urbanisme, que estan en curs, però que són més complexes perquè cal obrir expedients i tot va més lent». Un any després, doncs, el balanç de resolució de les queixes ciutadanes és «molt positiu», segons Pino, que indica que «tots els ímputs que hem rebut de l'aplicació van també en aquesta línia».

Una nova manera d'afrontar les incidències des de la regidoria

El gran volum de queixes rebudes a través de l'app al llarg del darrer any ha permès que la regidoria hagi creat noves dinàmiques de treball, nous protocols interns per optimitzar la solució i la resposta a les peticions dels usuaris. Qui envia una queixa a través de l'app, ho fa amb una fotografia i una geolocalització, i pot anar seguint el curs de resolució de la seva queixa. «En acabar, responem a través de la mateixa app i, gairebé sempre a no ser que es tracti d'una qüestió molt menor, a través del mail», explica Vale Pino.

Les 1.500 queixes rebudes incrementen de forma molt clara les que anteriorment es rebien a través de la Policia Local o directament a l'Ajuntament. «El servei es fa servir molt i rebem moltes més incidències que gestionem directament o, en el cas que es tracti de serveis subcontractats, en contacte directe amb les empreses adjudicatàries», explica l'edil socialista, que ha explicat que estan treballant per millorar l'ús de l'app internament, des del consistori, però sense cap modificació per als usuaris atès el bon funcionament registrat fins ara.

L'aplicació Millorem Torredembarra es troba disponible per a iOs i Android i es pot descarregar de manera gratuïta per fer arribar queixes relacionades amb la via pública a l'Ajuntament de Torredembarra.

També et pot interessar

"ATENCIÓ: Diversos treballadors de les oficines de Dia a Torredembarra, al carrer" "DIVENDRES: El conseller que presentarà Anna Magrinyà com a alcaldable de la Torre"