Arrenquen la pancarta dels presos de l'antic Ajuntament de Torredembarra

Els fets han succe茂t la matinada d'aquest divendres, 5 de juliol

 

El 'Grupo de Liberaci贸n Pened茅s' i 'Resistencia Alta Tabarnia' han tornat a arrencar, aquest divendres 5 de juliol a la matinada, la pancarta amb el lema 'Llibertat presos pol铆tics' a Torredembarra. El mateix grup ha dif贸s a trav茅s de les xarxes socials un v铆deo on es pot veure com dues persones amb les cares tapades arrenquen la lona, que des de la setmana passada es trobava situada al balc贸 presidencial de l'antic Ajuntament, a la pla莽a de la Vila.

 

Un any de pancarta a la Torre despr茅s que ho aprov茅s el ple

Si dimecres, dia 26 de juny, la pancarta reapareixia en un edifici propietat del consistori torrenc, en aquest cas l'antiga casa de la vila i no l'actual, han passat nou nits fins que la lona ha estat arrencada i robada, tal com ja ha passat en els darrers mesos, en tres ocasions anteriors, quan estava penjada a la fa莽ana del Castell dels Icart, a l'actual consistori.

 

El ple de la Torre, en l'anterior mandat, va aprovar penjar la pancarta reclamant la llibertat dels l铆ders socials i pol铆tics independentistes en pres贸 preventiva des de la tardor de 2017. En compliment d'aquesta mesura aprovada al ple municipal, el govern anterior la va penjar i la va haver de reposar en tres ocasions a causa d'episodis similars.

 

A m茅s, una den煤ncia per un presumpte delicte contra el patrimoni per part de Ciutadans Torredembarra va provocar que diversos informes t猫cnics desaconsellessin resituar la lona a la fa莽ana del Castell dels Icart. Aix铆, el nou govern municipal, ara amb ERC amb majoria absoluta i en solitari, va optar per recol路locar-la la setmana passada al balc贸 de l'antic Ajuntament.

 

La pancarta es col路locar脿 de nou

L'acci贸 d'aquesta passada matinada 鈥攐n un ve铆, tal com es pot sentir al v铆deo, insulta les dues persones que arrenquen la lona鈥 obliga el consistori a encarregar una nova pancarta. L'Ajuntament de Torredembarra ha explicat a aquest mitj脿 que 芦condemna禄 l'acte vand脿lic de la matinada d'aquest divendres, 5 de juliol, i ha confirmat que, efectivament, la pancarta 'Llibertat presos pol铆tics' ser脿 restitu茂da per en猫sima vegada.