Arrenquen de nou la pancarta pels presos de l'Ajuntament de Torredembarra

La lona ha desaparegut aquest dijous a la matinada
Una imatge de la façana de l'Ajuntament de Torredembarra, a primera hora d'aquest matí, ja sense la pancarta. | Cedida

 

ACTUALITZACIÓ 08/11/2018, 16.00h | L'Ajuntament de la Torre penjarà per tercer cop la pancarta 'Llibertat presos polítics'

Després que la passada matinada hagi estat arrencada la pancarta 'Llibertat presos polítics' de l'Ajuntament de la Torre, BaixGaiàDiari.cat ha pogut saber que ja s'ha encarregat una tercera pancarta perquè sigui restituïda d'aquí a unes setmanes, seguint l'acord del ple municipal, que va aprovar penjar-la fins a l'alliberament dels polítics i líders socials que són a la presó. Hi haurà, doncs, tercera pancarta de 'Llibertat presos polítics' al Castell.

 

NOTÍCIA 08/11/2018, 08.30h | Arrenquen de nou la pancarta 'Llibertat presos polítics' de l'Ajuntament de Torredembarra

Com el dia de la marmota, la pancarta 'Llibertat presos polítics' ha tornat a ser robada la matinada d'aquest dijous, 8 de novembre, de la façana de l'Ajuntament de Torredembarra. Els primers treballadors que han accedit aquest dijous al matí a les instal·lacions del Castell han trobat la façana ja sense aquest cartell, penjat a les finestres del tercer pis des del passat mes de juliol.

 

Hores d'ara es desconeix el motiu de la desaparició de la pancarta, però el que és evident és que, de nou, algun grup organitzat l'ha arrencat de la posició on es trobava des del passat 5 de juliol, quan es va haver de penjar per segon cop després que el 'Grupo de Liberación Penedés' arrenqués la primera.

 

La pancarta 'Llibertat presos polítics' de l'Ajuntament de Torredembarra, tot un culebrot

El ple municipal de l'Ajuntament de Torredembarra va decidir, en la sessió ordinària del mes de març per majoria absoluta que el consistori pengés aquesta lona reivindicativa, contra els empresonaments dels líders polítics i socials del procés d'independència de Catalunya, en presó preventiva des del darrer any.

 

El 13 d'abril, el consistori acomplia el mandat i penjava la pancarta a les finestres del segon pis de l'Ajuntament. Algunes setmanes després, però, la matinada del 19 de juny, un grup de persones organitzades per retirar simbologia independentista o de llibertat per als presos va arrencar i robar aquesta pancarta.

 

La pancarta 'Llibertat presos polítics', arrencada per segon cop de l'Ajuntament de Torredembarra

L'Ajuntament de Torredembarra va reaccionar llavors i dues setmanes després, el dia 5 de juliol, tornava a lluir una nova pancarta. Aquest cop, però, es va situar al tercer pis del consistori, és a dir, a la línia de finestres més altes, per mirar d'impedir que, de nou, la pancarta pogués ser despenjada des de la façana.

 

Quatre mesos després, la matinada d'aquest dijous 8 de novembre, la pancarta 'Llibertat presos polítics' ha tornat a ser arrencada de l'Ajuntament torrenc. Ara, restarà veure si l'Ajuntament la reposa per tercera ocasió o quina és la reacció concreta a aquest reiterat atac vandàlic.