El jutge arxiva el cas de l'organitzaci贸 de l'1-O a Torredembarra

La investigaci贸 inclo茂a l'alcalde Eduard Rovira, els ex regidors Llu铆s Su帽茅, Toni Sacristan i Anna Magriny脿 i Josep Bargall贸, ara conseller d'Educaci贸
Una manifestaci贸 a Torredembarra contra la investigaci贸 de l'1-O, el passat mes de gener. | ACN

La investigaci贸 judicial per l'organitzaci贸 del refer猫ndum de l'1-O a Torredembarra ha estat arxivada provisionalment per part de la jutgessa n煤mero 3 del Vendrell, segons ha pogut saber TarragonaDigital.

Amb aquesta decisi贸, dictada en una interlocut貌ria d'aquest dimecres, 15 de gener de 2020, decauen les investigacions que pesaven sobre l'alcalde de la localitat Eduard Rovira (ERC) 鈥攓ue estava investigat, malgrat no haver estat citat a declarar鈥 i els ex regidors Anna Magriny脿 (PDeCAT), Llu铆s Su帽茅 (ABG) i Toni Sacristan (CUP).

Decau tamb茅 la investigaci贸 a l'actual conseller Bargall贸

Tamb茅 decau la investigaci贸 a Josep Bargall贸, l'actual conseller d'Educaci贸 de la Generalitat de Catalunya 鈥攏o pas en el moment dels fets鈥, un dels quinze ve茂ns del municipi inclosos en aquesta causa, a m茅s de responsables docents i Mossos, que va arrencar a partir de la den煤ncia d'una particular. En total, i segons la interlocut貌ria a la qual ha tingut acc茅s aquest mitj脿, vora una vintena de persones havien anat a declarar pel cas al jutjat del Vendrell, i apareixien al sumari al voltat d'una desena m茅s.

Punt final al recorregut judicial de l'1-O a la Torre

Amb aquesta decisi贸 de la titular del jutjat n煤mero 3 del Vendrell es tanca el recorregut judicial de l'organitzaci贸 del refer猫ndum de l'1 d'octubre de 2017 a Torredembarra. Despr茅s que mesos enrere ja s'arxiv茅s la causa oberta contra diversos comandaments de Mossos d'Esquadra del Vendrell 鈥攍a regi贸 policial a la qual pertany la Torre鈥, ara es tanca el cap铆tol judicial d'aquest altre cas, que afectava dirigents pol铆tics, responsables docents i ciutadans de Torredembarra.

"鈾籘orredembarra destinar脿 milers d'euros contra el canvi clim脿tic" "馃洠N-340: Altafulla reclama una 芦soluci贸 immediata禄 al conflicte de la rotonda"