Torredembarra preveu 350.000 euros per a la reforma del cementiri

El ple d'aquest dijous ampliarà molt notablement la partida pressupostària
El cementiri de Torredembarra, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

No és cap novetat que l'Ajuntament de Torredembarra vol reformar el cementiri per ampliar-ne la capacitat. El govern del mandat 2015-2019 —de coalició entre ERC, PSC i Alternativa Baix Gaià (ABG)— ja va pressupostar per aquest 2019 una partida d'inversió de 100.000 euros per dur a terme aquesta reforma de l'equipament.

 

350.000 euros, el pressupost per reformar el cementiri de la Torre

El cementiri de la Torre consta de tres espais rectangulars, amb jardins al centre i tombes a terra, en el cas del primer i el tercer espai. Precisament, la idea del govern anterior, i que manté l'actual d'ERC en solitari, era la d'ampliar el cementiri aprofitant l'ampli jardí situat al centre del segon espai, tot instal·lant una sèrie de mòduls prefabricats que permetin augmentar el nombre total de nínxols disponibles.

 

Així doncs, si bé amb el pressupost aprovat a principis d'any la partida era de 100.000 euros, ara es vol destinar una part del romanent de tresoreria a aquesta partida per tal de poder fer de cop totes les obres previstes. D'aquesta manera, el ple d'aquest dijous a la tarda aprovarà afegir 250.000 euros a aquest ítem i, per tant, el pressupost previst d'aquesta obra ascendirà a 350.000 euros.

 

Més 'injeccions' de diners a altres partides

Aquests 250.000 euros són la part més important del romanent de tresoreria que, en el ple d'aquest dijous, s'aprovarà destinar a altres partides. Però n'hi ha més: 27.000 euros per al servei de bus urbà; 25.000 euros per a la millora de la xarxa informàtica dels edificis municipals; 22.000 euros per al servei de recollida de residus; 7.400 euros per a equipaments esportius; 4.500 euros per a serveis de vigilància i protecció civil; i 2.000 per al pàrquing de Filadors.

 

A més, al plenari d'avui també s'aprovarà destinar 14.143,80 euros d'una partida inutilitzada a una de nova, que servirà per pagar la retribució del que resta d'any al cap de gabinet d'alcaldia —del qual aquest dijous s'aprovarà la plaça i s'incorporarà properament. També es crearà una nova partida de 1.300 euros per adquirir una bicicleta elèctrica per a la regidoria de Turisme.

"🎉 LA TORRE: Ja hi ha data per al Carnaval d'Estiu, la Mascarada!" "‼ ATENCIÓ: Macabra troballa davant de la platja de Torredembarra"