Torredembarra revalida la Bandera Blava a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans

El municipi aconsegueix, per primera vegada, el distintiu de platja inclusiva
Torredembarra aconsegueix, per primera vegada, el distintiu de platja inclusiva | Twitter / @AjTorredembarra

El municipi de Torredembarra ha tornat a aconseguir la distinció de Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans, mentre que Cal Bofill ha repetit com a Centre Blau —ja que reuneix els requisits de visitants i aula de natura i educació ambiental. El camí Cal Bofill-Baix a Mar-Els Muntanyans, per la seva part, també ha estat distingit com a Sender Blau, gràcies a l’adaptació sostenible dels seus traçats per a la realització de tota mena d’activitats recreatives, esportives o turístiques. Enguany, com a fet destacat, la Torre ha assolit la distinció temàtica com a platja inclusiva per trencar barreres arquitectòniques i atendre les persones amb diversitat funcional.

Cal recordar, apunten des del consistori torrenc, que la platja de Baix a Mar disposa d’una zona habilitada per a persones amb mobilitat reduïda amb els següents serveis: pèrgola amb zona d’ombra, cadires amfíbies, lavabos públics adaptats, rampes adaptades i reserva d’aparcament. Als Muntanyans, a més, hi ha un circuit adaptat per a persones amb dificultats visuals i a la Paella també existeixen diferents mesures d’accessibilitat, entre d’altres millores. Amb tot això, les sis candidatures que havia presentat la regidoria de Sostenibilitat han obtingut un any més les distincions de qualitat europea que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Noves normes arran de la Covid-19

La Bandera Blava, precisament, reconeix la neteja, seguretat i la gestió ambiental de les platges i el compliment d’una sèrie de criteris durant la temporada de bany. Aquest 2020, però, s’han de complir una sèrie de normes higièniques i distanciament social decretades per tal de fer front a la pandèmia de la Covid-19. Així, en relació amb el coronavirus, l’organització del distintiu Bandera Blava recorda que mai ha exigit «l’existència de dutxes o rentapeus» i que les desaconsella «totalment» en les circumstàncies actuals, ja que suposen una despesa d’aigua i poden ser possibles focus de contagis «innecessaris».

"Entorn idílic i productes de proximitat: L'aposta turística del Baix Gaià" "Gran notícia: El Catllar podrà rehabilitar La Fàbrica"