Bargall贸 visita l'escola i l'institut que han acollit refugiats a Torredembarra

El titular d'Ensenyament ha estat aquest dijous a l'escola l'Antina i l'Institut Ramon de la Torre
El conseller Bargall贸, tamb茅 acompanyat del delegat del Govern, 脪scar Peris, ha visitat aquest dijous al mat铆 l'Institut Ramon de la Torre. | Cedida

 

El conseller d'Ensenyament, el torrenc Josep Bargall贸, ha fet aquest dijous, 6 de juny, una visita oficial a dos centres educatius del seu poble, Torredembarra. Bargall贸 ha estat a l'Institut Ramon de la Torre i a l'escola l'Antina, els dos centres on, les darreres setmanes, s'han escolaritzat una seixantena de menors pertanyents a les fam铆lies refugiades que, des del febrer passat, s'allotgen a l'Hotel Morros, a Baix a Mar, sota la tutela de Creu Roja.

 

芦Ens sentim molt satisfets, i hem d鈥檃grair al centres i a l鈥橝juntament, l鈥檃collida als alumnes d鈥檃questes fam铆lies refugiades, que estan i han estat temporalment a Torredembarra禄, ha dit el titular d'Ensenyament, que ha recordat que es tracta de 芦refugiats amb aquests estatus禄 i que l'administraci贸 tenia 芦una obligaci贸 per, ni que fos per poc temps, acollir als que estan en edat d鈥檈scolaritzaci贸 tant obligat貌ria com postobligat貌ria d鈥檃questes fam铆lies禄.

 

Acompanyat de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, Bargall贸 tamb茅 ha visitat l'escola l'Antina, on la canalla li ha mostrat l'hort. | Cedida
 

El conseller torrenc Bargall贸, de visita a l'Antina i al Ramon de la Torre

L'alcalde en funcions del municipi, Eduard Rovira, el delegat del Govern a Tarragona, 脪scar Peris; i el director dels Serveis Territorials, Jean-Marc Segarra, han acompanyat Bargall贸 en la visita oficial, on ha mantingut reunions amb els equips directius de tots dos centres. A l'institut, el conseller d'Ensenyament ha aplaudit els estudis pioners a Catalunya que s'estrenaran l'any que ve d'auxiliar de manteniment d'embarcacions d'esbarjo.

 

El conseller ha volgut agrair al centre 芦que s鈥檋agin sumat al projecte d鈥檜n nou curs de formaci贸 professional de Noves Oportunitats, un Pla de formaci贸 i inserci贸 de Manteniment d鈥檈mbarcacions d鈥檈sbarjo que comen莽ar脿 l鈥檃ny que ve i que 茅s un aposta del Departament per fer propostes per aquells alumnes que han abandonat els estudis, per tal que puguin cursar estudis formatius i professionalitzadors lligats amb l鈥檈ntorn禄.

 

Tamb茅 et pot interessar