L'Ajuntament de Roda de Berà.

Roda de Berà no cobrarà la taxa de les terrasses als bars i restaurants del municipi

També hi haurà descomptes en la taxa de recollida d'escombraries comercials | El consistori vol ajudar a pal·liar les conseqüències negatives de la Covid-19

Els restauradors de Roda de Berà no pagaran la  taxa de terrasses durant tot l'any 2020. El  Ple de l'Ajuntament de Roda de Berà va aprovar per unanimitat, el passat dijous, no cobrar aquest impost d'ocupació de la via pública als bars i restaurants  del municipi, en una proposta de l'equip de govern per pal·liar els efectes negatius provocats per la crisi del coronavirus.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!


El passat mes de maig, l'Ajuntament ja va anunciar que es podia sol·licitar l'ampliació  de l'espai de terrasses  de bars i restaurants sense cap cost addicional, així com reduir  en un 50%  l'import de la taxa, en els casos que no es pogués ampliar la terrassa per manca d'espai. Una mesura que vas ideada per cobrir la falta d'ingressos que el  confinament estava provocant en molts establiments  del sector de la restauració de Roda de Berà.


Segons es detalla des del consistori, la mesura inclosa dins el Pla de Reactivació Econòmica de Roda de Berà, no ha acabat de convèncer a l'alcalde, Pere Virgili, que, amb la voluntat de mitigar els efectes de la crisi sanitària, han anat un pas més enllà i han suspès  el cobrament  d'aquesta  taxa. La proposta, sotmesa a votació al  Ple Municipal, va ser aprovada per unanimitat de tots els regidors.

Hi haurà descomptes també a la taxa d'escombraries 

Pel que fa al cobrament de la taxa d'escombraries, l'ajuntament aplicarà els descomptes per aquells establiments que van veure aturada o  disminuïda la seva activitat, a partir del 14 de març. A finals d'aquest mes ja es va aprovar una de les primeres mesures contra el  coronavirus, i es van adaptar les quotes tributàries en funció de la prestació del servei de recollida d'escombraries comercials.


L'ajuntament ha descomptat la part proporcional de la taxa d'escombraries, en el període comprés entre el 14 de març i durant el període de tancament obligatori, que varia en funció del tipus d'establiment i tenint en compte les fases del Pla de desconfinament. D'aquesta manera, la taxa anual s'ha calculat en funció dels dies d'activitat, regularitzant la quota anual i adaptant-la als dies d'obertura, és a dir, «restant els dies en què per l'estat d'alarma els negocis no van poder obrir».


L'Ajuntament de Roda de Berà ha intentat, des de l'inici de la pandèmia, avançar-se a les conseqüències socials i econòmiques de la crisi del coronavirus. És per això que des del mes de març s'han anat aprovant un seguit de  mesures, com les de la taxa de les terrasses i les de les escombraries, per frenar els efectes negatius  de la Covid-19 al municipi.