La bona música i les mesures de seguretat, el tàndem perfecte per a l'Altacústic

Concerts com els de Judit Neddermann, Ferran Palau o el Petit de Ca l'Eril han omplert la plaça de l'Església aquest cap de setmana
Ferran Palau, Mazoni o Judit Neddermann han estat alguns dels grups musicals presents en aquesta estranya edició | Àngel Ullate
 

Un espai immillorable, una selecció musical acurada i les mesures de seguretat més exigents. Aquests han estat els tres eixos que han bastit la setena edició de l’Altacústic, el festival de música emergent d’Altafulla, que aquest diumenge ha tancat la seva edició més especial, marcada per l’actual situació d’emergència sanitària, però amb el llistó ben alt pel que fa a les mesures de seguretat ciutadana. 

La música ha estat tot un èxit i un luxe. Judit Neddermann, Ferran Palau, Mazoni o El Petit de Ca l'Eril s’han fet seu l’Escenari Església. A més, també han posat el seu granet de sorra Roger Benet i el duet format per Magalí Seré i Manel Fortià. Però l'última actuació del diumenge, amb Joina, va quedar suspesa per culpa de problemes de veu de l'artista. 

Més d'un miler de persones en total han gaudit dels concerts

Amb les entrades i invitacions totalment esgotades ja el divendres dia 17, un total de 1.120 persones han pogut gaudir de la musica en directe. En els set concerts que s'han ofert entre el dijous 16 de juliol i el diumenge dia 19, les localitats per a cada actuació s'han limitat a 160 i dels tres espais habituals s'ha passat a un sol escenari centralitzat, ubicat a la plaça de l'Església, que s'ha adaptat perquè el públic pogués mantenir en tot moment les distàncies de seguretat. A més de l’obligació de dur mascareta, l’organització ha facilitat gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte i ha pres la temperatura al públic abans de cada concert.

Les imatges del Festival Altacústic Altafulla | Àngel Ullate
 

«Amb l’Altacústic vam veure que hi havia l’opció de readaptar-lo per tal de mantenir-lo en un any difícil, que demostra que l’estiu altafullenc no s’atura. Com a Ajuntament seguim apostant per la cultura», explica el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Una opinió similar és la que esgrimeix la responsable de Cultura de la localitat, Gemma Maymó, que destaca que «com a administració pública tenim molt clar que cal fer una aposta forta per l’art i la cultura i hem apostat, aplicant els formats habituals a la normativa actual per a fer possible una trobada que garanteix la qualitat musical».

«Per nosaltres ha estat molt important poder oferir un festival segur i de qualitat, en temps tan complicats com els actuals, en els quals bona part de l’oferta cultural ha davallat», expliquen tant des de l’Ajuntament d’Altafulla com des de l’organització del festival, mentre reiteren que «tots els implicats hem treballat de valent per poder tirar endavant un festival que ja és un dels emblemes del municipi i que, enguany, ha estat una veritable porta musical de les comarques de Tarragona» en una situació marcada per la manca d’oferta de música en viu.

Ferran Palau: «És un luxe poder actuar en un any marcat per la davallada de festivals»

«És un luxe poder actuar en un festival com aquest en un any marcat per la davallada d’actes culturals i de festivals», manifesta Ferran Palau, un dels caps de cartell de l’edició d’enguany. Una opinió que comparteixen la resta de l’elenc musical que ha pres part del festival durant aquest cap de setmana, en una edició que també ha estat marcada per la valoració positiva del públic de les mesures de seguretat, que no han impedit que la Vila Closa hagi viscut un cap de setmana ple de propostes musicals.

"Tornen les visites guiades al patrimoni indià de Torredembarra" "Sorpresa: La troballa que ha fet Creixell en unes obres"