Imatge d'un dels helicòpters de Salvament Marítim treballant a la zona.

Suspenen temporalment la cerca del banyista desaparegut a Torredembarra

El banyista hauria fet cas omís a la bandera vermella i les indicacions dels socorristes i ha desaparegut després de llançar-se al mar | Policia Local, Salvament Marítim i Guàrdia Civil han desplegat un dispositiu per trobar-lo

ACTUALITZACIÓ 24/06/2019 - 20.55 hores

Es suspèn temporalment la cerca de l’home desaparegut aquesta tarda a la platja de la Paella, a Torredembarra. Tan Salvament Marítim com Guàrdia Civil i Policia Local han cessat, de moment, la cerca, degut a la falta de llum.Únicament queda actiu l’helicòpter Helimer 201, que també deixarà de buscar al desaparegut d’aquí una mitja hora. 

Des de la Policia Local del municipi informen que ningú ha denunciat la desaparició de l’home i que si no ho fa ningú en les pròximes hores se suspendrà la cerca, tal com dicta el protocol de seguretat.

A les 15.15 hores de la tarda s'ha activat l'alerta a la platja de la Paella, a Torredembarra, per buscar una persona que hauria desaparegut quan ha entrat al mar. Com es pot veure a la imatge, a la zona hi onejava la bandera vermella i segons han explicat fonts a TarragonaDigital el banyista hauria fet cas omís a les indicacions dels vigilants, els quals com indica el color de la bandera, li prohibien el bany. Segons ha pogut saber aquest mitjà, l'home s'hauria llençat des del camí de la Martineta i portava una boia taronja a l'esquena.

El fort vent que bufa a la zona ha fet que les onades siguin fortes i ja hi havia avisos activats per temporal marítim. Segons sembla, el banyista ha entrat a l'aigua ignorant els avisos, la bandera vermella i les indicacions dels socorristes, i un cop s'ha endinsat al mar se li hauria perdut el rastre. Els serveis d'emergències han rebut l'avís i han activat el protocol per intentar trobar la persona, la qual després d'una hora encara estaria desapareguda.

Es dona la circumstància que tot just avui la plantilla de socorristes a la zona s'havia ampliat, passant de 9 a 11 persones. Quan l'home ha accedit a l'aigua, els socorristes que l'havien advertit l'han anat a buscar amb una moto aquàtica però el fort onatge ha fet que haguessin de sortir del mar per la seva pròpia seguretat. Les tasques de cerca s'han estès a Altafulla i al Canyadell, però de moment no hi ha cap rastre de l'home.

Al lloc dels fets hi estan treballant la Policia Local de Torredembarra, l'helicòpter Helimer 201 i l'embarcació de Salvament Marítim Salvamar Fomalhaut, una patrullera de la Guàrdia Civil i dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques.