Anna Magrinyà, en un dels actes de campanya, amb la resta de candidats principals de la seva llista.

L'equip de Magrinyà, decebut: «És molt greu tornar a cometre errors del passat»

JxCat ha de debatre, encara, qui prendrà el relleu de l'edil postconvergent quan plegui

El cas Anna Magrinyà ha caigut com un gerro d'aigua freda a Torredembarra i al seu Ajuntament, però també, òbviament, a la formació que encara encapçala: Junts per Catalunya - Torredembarra. Dijous al vespre, la llista postconvergent emetia un comunicat en què, malgrat agrair a l'encara regidora la feina feta, li demanava la «dimissió com a molt tard aquest divendres, 13 de desembre».

Josep Maria Calvet: «Encara ho estem encaixant»

Darrere d'Anna Magrinyà a la llista de les eleccions del passat mes de maig hi havia, com a número 2, Josep Maria Calvet, amb qui aquest divendres al matí ha pogut parlar TarragonaDigital. Quan es produeixi efectiva la renúncia anunciada de Magrinyà, l'acta de regidor recaurà sobre ell. Tot i que sembla clar que l'assumirà, Calvet evita confirmar-ho: «Encara n'hem de parlar amb la resta de la candidatura i no vull avançar res», ha explicat.

El número 2 d'Anna Magrinyà no ha amagat la «sorpresa» amb què van rebre les informacions sobre l'escàndol de presumptes falsificacions. Preguntat sobre si se sent decebut, Calvet també ha evitat ser explícit i ha dit que «cal esclarir bé els fets, no vull opinar fins que no tingui ple coneixement de què ha passat... encara ho estem encaixant, tot plegat». Amb tot Calvet ha reconegut que «està clar que el partit ve d'on ve i actituds com aquesta no hi ajuden gens».

«Teníem un grup jove i amb moltes ganes de treballar, el nostre objectiu era consolidar-lo i, és clar, un cas així no ens ajuda en res», ha dit Calvet que, amb tot, ha manifestat que «seguirem treballant per cohesionar el grup de Junts per Catalunya - Torredembarra».

Xavier Suárez: «És molt greu tornar a cometre errors del passat»

El tercer nom de la llista de JxCat a la Torre el maig passat era el de Xavier Suárez, que també ha atès TarragonaDigital aquest divendres al matí. Magrinyà va reunir el pinyol de la candidatura, d'urgència, dimecres al vespre, quan l'escàndol va començar a fer-se públic. «Va ser una reunió merament informativa; explicativa; un preavís d'allò que s'estava publicant a la premsa», ha explicat Suárez, que creu que, implícitament, Magrinyà «ens va demanar disculpes, així ho interpreto jo».

Des del pla personal, el tercer de la llista de JxCat diu que està «decebut i dolgut», tot i que «no estic emprenyat perquè valorem la feina feta per l'Anna Magrinyà». Amb tot, és exigent amb la mateixa regidora postconvergent. «Veníem d'una època passada molt complicada i tornar a cometre errors del passat és molt greu», ha dit Suárez, que ha advertit que «això no té cabuda a JxCat». «No ens ho imaginàvem, estem molt sorpresos... quan encapçales un projecte nou, no ens cap al cap que això hagi pogut passar», ha reblat.

Pel que fa al relleu de Magrinyà, Suárez ha dit que «si assumeix l'acta el Josep Maria Calvet, sap que té el ple suport de tot el grup de Junts per Catalunya - Torredembarra». Si Calvet la rebutgés, recauria sobre ell, però per ara tira pilotes fora: «M'ho hauria de rumiar molt, no és formar part d'un equip, sinó que amb un regidor el pes recau tot sobre tu, així que m'ho hauria de pensar».


Comentaris