GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Policia Local de Torredembarra, en campanya contra les distraccions al volant

El 23% de l'accidentalitat amb víctimes durant el 2018 va produir-se per aquest motiu
La Policia Local de Torredembarra va poder detenir l'home, que tenia diversos antecedents per estafa. | Cedida

 

La Policia Local de Torredembarra durà a terme aquest cap de setmana, de divendres 12 a diumenge 14 d’abril, una nova campanya de control de trànsit coordinada pel Servei Català de Trànsit i on hi participen les policies locals d'arreu del país i els Mossos d'Esquadra. En aquest cas, la Policia Local de la Torre establirà controls preventius en diferents punts del municipi i en diferents franges horàries. En aquesta ocasió, es controlaran diversos aspectes que poden comportar un augment del risc d'accidents com el consum d'alcohol, drogues o, sobretot, les distraccions al volant

 

El perill de les distraccions al volant

El Servei Català de Trànsit coordina en diverses ocasions al llarg de tot l'any diverses campanyes contra les distraccions al volant i de respecte a les indicacions dels semàfors. Conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i les policies locals, com passarà aquest cap de setmana a Torredembarra, vigilaran especialment que els conductors no manipulin telèfons o aparells GPS, ja que les distraccions són el principal factor concurrent en els accidents. Durant el 2018, el 23% de l'accidentalitat amb víctimes va produir-se per aquest motiu. 

 

Al llarg del 2018 se'n van realitzar tres, una al mes i dues al novembre, i en total es van imposar 7.311 denúncies. Un 62,4% del total de multes van ser per conduir utilitzant el mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació d'ús manual; el 31,3% van ser per incompliment de les obligacions indicades per un semàfor, i el 6,2% per circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació.

 

Campanya insistent contra les distraccions al volant des de fa anys

Respondre a una trucada o llegir un missatge mentre es condueix pot costar la vida. El Servei Català de Trànsit no s'ha cansat de repetir aquest avís des que els telèfons mòbils van irrompre en la vida quotidiana, però molts conductors encara no en són conscients. Trànsit ha imposat 20.731 sancions per ús del mòbil o altres sistemes de comunicació, com el navegador, el 2017, el darrer any complet del qual hi ha dades.

 

Aquesta és una xifra similar a la del 2016 (20.696) i significa que de mitjana, cada dia, es van obrir 57 expedients que ja són ferms per manipular un aparell de comunicació al volant. Les distraccions es mantenen com el principal factor concurrent en la sinistralitat viària.

 

També et pot interessar