FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Aquest dissabte, campanya de donació de sang a Torredembarra

L'objectiu és arribar a les 200 donacions
La campanya de donació de sang es realitza a pocs dies de les vacances de Setmana Santa, una època crítica. | ACN

 

Aquest dissabte 30 de març, de deu a dues del migdia i de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de nou de la nit, la Fundació Pere Badia de Torredembarra acull la campanya especial de donació de sang que se celebra anualment a la Torre. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, compta amb la implicació de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra i l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès.

 

Més de 40 comerços i entitats del municipi col·laboren de forma altruista durant la campanya tot fent-ne difusió i sortejant obsequis entre els donants com a reconeixement al seu gest altruista. L’objectiu, un any més, és assolir al voltant de 200 donacions durant la jornada.

 

Setmana Santa, època crítica de donacions de sang

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

 

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

 

Els requisits per donar sang

Cal recordar que pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

  • Tenir més de 18 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada
  • Per donar sang no cal estar en dejú.

 

També et pot interessar