GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Campanya per pagar «un enterrament digne» a un veí de Torredembarra

Es poden fer donacions a tres locals de la vila
Una imatge d'arxiu del tanatori de Torredembarra. | Cedida

 

Un grup de veïns de Torredembarra han endegat, a través de les xarxes socials, una campanya per poder donar un «enterrament digne» a un veí de la vila que va morir fa uns dies. A través de Facebook, on han difós una publicació que ja s'ha compartit en diverses ocasions, han fet una crida per tal de poder finançar l'últim adeu d'aquest torrenc, de nom Lluís —i un retrat del qual apareix dibuixat en aquesta publicació.

 

Una campanya per un «enterrament digne» per a aquest veí de Torredembarra

En el mateix text, s'hi explica que Lluís era una persona «sense cap familiar al territori», de manera que «veïns i veïnes de Torredembarra han iniciat una campanya de recollida de diners per finançar un enterrament digne». A més de demanar col·laboració a tothom que ho vulgui, citen els tres establiments on es poden fer els donatius: els bars Kult i El Sabó, situats davant per davant a la plaça de la Font de la Torre, i el bar Bluegrass La Traviesa, situat al carrer de Girona, entre la plaça de Catalunya i l'antiga carretera N-340.

 

Els costos d'un enterrament, una dificultat per a moltes persones sense recursos

Malauradament, la crisi econòmica viscuda els darrers anys ha fet habituals els problemes per a moltes famílies mancades de recursos quan, en una situació tan complicada com la mort d'algú proper, han de fer front a unes despeses molts cops inassumibles per tal de poder-li donar un funeral i / o un enterrament digne.

 

El cost d'un enterrament bàsic pot estar al voltant dels 3.000 o 3.500 euros. Les despeses del fèretre, el nínxol, la làpida o el servei de tanatori acaben convertint-se en un cost molt elevat per a persones que no disposen de prou recursos, que es troben en una situació dramàtica, doncs, quan han d'enfrontar-se als pagaments per donar un darrer adeu digne a les persones estimades que els envolten.

 

A la Torre, doncs, la solidaritat entre amics i veïns de la vila torna a aflorar —ara, per pagar un enterrament digne per al torrenc Lluís, traspassat la setmana passada.