Imatge de la platja de La Paella

Una campanya demana habilitar un tram de platja per a gossos a Torredembarra

Una setantena de persones ja hi han donat suport

Una nova campanya a la plataforma 'Change.org' reclama que s'habiliti un tram de les platges de Torredembarra per a gossos. Així consta en la demanda que es va crear fa unes setmanes en aquesta plataforma, però que es va llençar aquest dimecres, 30 d'octubre. De fet, a primera hora de la tarda d'aquest dijous, ja havien signat la petició una setantena de persones en aquesta plataforma digital.

Una petició dirigida a l'Ajuntament de Torredembarra

Arantxa Fernández és la ciutadana que ha endegat aquesta petició, que va dirigida directament a l'Ajuntament de Torredembarra. Malgrat que en la seva explicació s'hi exposa que l'accés dels gossos a la platja està restringit durant tot l'any, cal matisar que això no és així.

L'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana al municipi estableix la prohibició durant la temporada de bany, que va del mes de juny al d'octubre, de manera que la resta de l'any sí que és permès que els gossos accedeixin a la platja.

La petició, però, va molt més enllà: es demana no tan sols que es permeti l'accés, sinó que s'habiliti un tram de platja per a gossos, com passa a altres municipis —algun d'ells proper, com és el cas de Roda de Berà. «No m'entra al cap que qualsevol animal, a part de l'ésser humà, no pugui gaudir d'un espai tan natural com pot ser el mar, que no és propietat de ningú», explica la petició en la seva carta de presentació.

Demanen recollir el màxim de firmes possible

«Portem anys sol·licitant-ho i no només és que no ens ho concedeixin, és que ni tan sols ens responen als mails que els enviem», es queixa Fernández, autora de la iniciativa. «No sé quantes signatures es necessiten per aconseguir-ho, però com més, millor», rebla.


Comentaris
Joan
Si esta prohibido los perros durante los meses de baño en verano. Tambien deberia serlo el resto del año, seria una cosa antihogienica y malo para la salud humana. Ya que si orinan no se puede recoger los orines y seguro que harian lo mismo si defecan.