Roser Escrich serà la candidata dels Comuns a l'alcaldia de Creixell

Serà la quarta vegada que l'esquerra verda es presenta a les eleccions municipals

Poc a poc, es van definint les posicions dels partits de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. A Creixell no n'hi ha per menys, i l'espai dels Comuns ja té encarada la seva candidatura. Juan Miguel Teruel, regidor per Iniciativa per Catalunya Verds en els darrers dos mandats, ja havia anunciat mesos enrere la seva voluntat de no repetir al capdavant de la llista que l'esquerra verda volia presentar als comicis. Roser Escrich el substituirà com a alcaldable.

Roser Escrich serà l'alcaldable dels Comuns a Creixell

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Teruel és l'actual regidor d'ICV, després que a les eleccions municipals de 2015 la formació obtingués 159 vots (12,03%) i un edil, que mantenen al consistori des de 2007, quan es van presentar per primer cop. Mesos enrere, per qüestions personals i laborals, Teruel ja havia expressat la seva voluntat de posar punt final a la seva dedicació a la política local.

Roser Escrich, per la seva banda, és militant postcomunista des de fa dècades. Té 70 anys i a les eleccions de 2015 ja va ser la número 3 de la llista d'ICV a Creixell. Ara, pren el relleu de Juan Miguel Teruel, que podria ser el seu número 2 a la llista.

Creixell en Comú, la nova marca de l'esquerra verda

Amb la confluència a escala catalana de l'antic espai d'ICV, EUiA i Podem, a més d'altres petites formacions de l'esquerra verda, s'espera que passi el mateix a Creixell. Així, es treballa ara en la creació de Creixell en Comú, en la línia del que ja ha passat en altres pobles del Baix Gaià.

Els Comuns ja tenen decidits els seus alcaldables al Baix Gaià

D'aquesta manera, l'espai polític dels Comuns ja té determinats els quatre caps de llista dels municipis de la costa del Baix Gaià —que són, alhora, els més habitats. A Altafulla, un dels seus principals bastions a tot Catalunya, l'alcalde Fèlix Alonso tornarà a ser el candidat. Pel que fa a Torredembarra, just abans de Nadal era proclamat Carles Fuxet. Finalment, la regidora de Roda de Berà Encarna Ramírez serà la candidata a l'alcaldia en aquesta vila.