Neix Catalunya en Comú d'Altafulla

El partit endega tot just el procés de primàries per escollir candidat
Fèlix Alonso, en una imatge d'arxiu, després d'una victòria electoral. | TarragonaDigital.com

 

Nova etapa per a la marca Alternativa Altafulla. La formació que havia guanyat les eleccions en aquest municipi del Baix Gaià als comicis municipals de 2011 i 2015 s'integrarà a les eleccions previstes per al 26 de maig de 2019 a l'aixopluc de Catalunya en Comú. La causa és la constitució d'aquest partit a Altafulla, la nova marca d'aquest sector de l'esquerra política, que integrarà en la nova formació l'antiga Alternativa Altafulla. No està clar, però, quina marca utilitzarà a Altafulla, on podrien conservar 'Alternativa Altafulla'.

 

Per a Catalunya en Comú d'Altafulla, «destaquen els seus valors pel que fa al feminisme, la igualtat, la solidaritat, la diversitat, el respecte a les minories i la diferència, el medi ambient, la participació, la inclusió social i la lluita per la millora dels serveis socials, l'ocupació i l'habitatge». La nova formació integra, doncs, la marca electoral que ha guanyat les eleccions municipals a Altafulla tant l'any 2011 com el 2015.

 

Els nous càrrecs de Catalunya en Comú d'Altafulla

En la seva assemblea constituent, el nou partit ha escollit la regidora d'AA, Marisa Méndez-Vigo, com a responsable de Política Institucional i Feminisme; l'exregidor d'AA Guillermo Alonso com a responsable de Campanya, Activitats i Comunicació, Concha Garcia-Bragado com a responsable de finances i qui va ser alcalde d'Altafulla, Francesc Farré, com a responsable d'organització i coordinador

 

Catalunya en Comú d'Altafulla comença el procés de primàries

Amb la mirada posada a les eleccions municipals de 2019, Catalunya en Comú d'Altafulla ha iniciat el seu procés de primàries per escollir el candidat a les properes eleccions municipals. Tot fa pensar que serà Fèlix Alonso, que en anteriors ocasions ja havia mostrat públicament la seva disposició a ser novament l'alcaldable, com als comicis de 2003 (llavors, amb la marca Alternativa Baix Gaià), 2011 i 2015.

 

En tot cas, qualsevol persona que vulgui optar-hi haurà de presentar l'aval de vuit inscrits a la formació abans de dijous, 18 d'octubre. Si hi ha un sol candidat, quedarà proclamat el dia 19 i, en cas que n'hi hagi més, l'elecció se celebrarà el proper 25 d'octubre.

 

Una trajectòria guanyadora a Altafulla

Fèlix Alonso va ser l'alcaldable, per primera vegada, l'any 2003, amb l'aixopluc de la marca Alternativa Baix Gaià, amb la qual va ser segona força amb 317 vots i dos regidors.

 

El 2007, mentre Alonso ocupava responsabilitats a la Generalitat de Catalunya, Francesc Farré va ser l'alcaldable de l'Alternativa Baix Gaià, obtenint tres edils i guanyant les eleccions amb 431 vots. Farré va ser alcalde des de juny de 2007 fins a abril de 2008, quan va ser destituït per una moció de censura.

 

El retorn de Fèlix Alonso es va produir l'any 2011, quan va tornar a ser el cap de llista, però amb una nova marca: Alternativa Altafulla, de tall exclusivament municipal. Alonso va vèncer amb quatre regidors, 546 vots i una alcaldia que va mantenir amb una nova pujada el 2015: 753 vots i cinc edils. El repte, el 2019, serà mantenir l'alcaldia i l'escalada de vots en un Ajuntament, el d'Altafulla, que escollirà per primer cop tretze regidors i no pas onze, com fins ara.