Programa de trucades socials a la gent gran.

El Catllar busca voluntaris per fer trucades diàries a la gent gran

Es fa una crida a persones amb disponibilitat de dues hores setmanals

L'Ajuntament del Catllar busca voluntaris per seguir aplicant el programa 'Amb tu a prop', dirigit a les persones de la tercera edat del municipi. Es tracta d'una iniciativa social a través de la qual, cada matí, es fa una trucada a gent gran del poble per tal de comprovar el seu estat de salut, si tenen les necessitats cobertes i detectar si hi ha sentiments de solitud o qualsevol altra necessitat que els ancians puguin tenir.

Una crida a la cerca de voluntaris

Aquest dimarts, 17 de setembre, el consistori catllarenc ha fet una crida a tothom que vulgui sumar-se a aquesta iniciativa solidària. Als usuaris se'ls ofereix entrar al programa de manera voluntària, després d'haver comprovat la seva situació vivencial, mentre que, als voluntaris, la iniciativa els permet crear un vincle amb persones d'edat avançada o amb necessitats especials.

Una tasca voluntària que es fa durant els matins

Segons han explicat des del consistori, les persones voluntàries hauran de disposar d'un mínim de dues hores un matí a la setmana per tal de poder destinar aquest temps a fer les trucades pertinents. Amb la bossa de voluntaris que s'obtinguin, s'organitzaran torns i, de fet, no es descarta iniciar nous programes dirigits a les persones de la tercera edat si hi ha excedent de voluntaris.

Tothom que vulgui, doncs, formar part d'aquest programa, s'ha de dirigir a l'Ajuntament del Catllar per tal d'inscriure's i d'indicar quina és la seva disponibilitat.


Comentaris