El Catllar podrà dotar de nous usos i recuperar l'antic recinte industrial de La Fàbrica

La Comissió d'urbanisme de Tarragona ha aprovat la modificació del planejament municipal
Nous usos i recuperar l’antic recinte industrial conegut com La Fàbrica | Aj. El Catllar

La Comissió d'urbanisme de Tarragona ha aprovat la modificació del planejament municipal del Catllar per fer possible dotar de nous usos i recuperar l'antic recinte industrial conegut com La Fàbrica. Aquesta mesura evitarà la degradació del recinte i es potenciarà la conservació d'aquest element representatiu del passat fabril.

La Fàbrica del Catllar està ubicada al nord del nucli urbà i composta per diverses edificacions. En una de les parts hi ha dos edificis fabrils: la Fàbrica Vella, del 1754, i la Fàbrica Nova, del 1860. Així mateix també es pot trobar un molí fortificat del segle XIII i l'anomenada colònia, una construcció que acollia els antics habitatges dels treballadors i les seves famílies. En un primer moment, el conjunt de la Fàbrica es va dedicar a la indústria de paper i, posteriorment, tèxtil. L'any 1975 va caure en desús i actualment la seva integritat es troba compromesa.

La Cooperativa La Fàbrica de la Transició és la propietària del recinte i ha impulsat un projecte per donar nous usos i recuperar el conjunt. Gràcies a l'aprovació de la modificació del planejament es podrà tirar endavant la seva recuperació.

A l'edifici de la Fàbrica Nova es preveu habilitar 20 unitats de cohabitatge. Aquesta és una modalitat de convivència on les persones usuàries disposen d'espais i serveis comuns, com ara bugaderia, neteja, menjador o locals per a reunions i esports, per exemple, a més del seu propi allotjament. D'altra banda, la Fàbrica Vella podrà acollir usos hotelers i activitats culturals i la colònia es destinarà a viver d’empreses per a iniciatives promogudes pels residents a les unitats de cohabitatge o per entitats del territori.

"El mercat setmanal de Torredembarra ja té data de reobertura!" "'REactiva't': La nova campanya de Roda de Berà per fer front a la crisi"