Imatge de l'exterior del Centre de Dia la Marinada de Roda de Berà

El Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà tanca fins que no els arribi la vacuna

Mentre estigui tancat, els professionals oferiran un servei a domicili

El Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà ha decidit fer un «tancament provisional» i fins que no millori la situació i no els arriba «amb urgència» la data de vacunació contra la Covid-19 per als 20 usuaris del centre i els professionals que hi treballen.

Tot i que encara no s'ha registrat cap positiu al centre, la direcció ha pres aquesta decisió perquè «hi ha un risc molt elevat de crear un brot amb greus conseqüències, ja que els usuaris comparteixen espais d'ús amb altres persones d'alt risc, que entren i surten diàriament i poden crear un alt risc de contagis al nucli familiar», ha apuntat la gerent de Marinada, Jerusalem Torra.

Mentre les instal·lacions del Centre de Dia romanguin tancades, l'equip del centre oferirà un servei a domicili per als seus usuaris, on es prioritzarà el treball de la part física, psíquica i emocional dels usuaris per «evitar un deteriorament cognitiu que derivi en demències prematures i acceleri les actuals». Des del centre apunten que s'han organitzat tallers de memòria, manualitats i activitats físiques. A més, hi haurà una comunicació telemàtica amb els diferents domicilis per no perdre la interrelació amb els companys del Centre.

Des de la Marinada asseguren que el desplegament i l'actuació s'han fet «en temps rècord» i que ha estat consensuada amb altres organismes, «en benefici i prioritzant el benestar de la nostra gent gran». Per això des del centre agraeixen als Serveis Territorials de Tarragona d'Afers Socials i Família, les regidories de Benestar i Gent Gran de Roda i dels municipis on resideixen els usuaris, els tècnics, treballadores socials, entitats i patronals que han fet possible complementar serveis i actuacions que assoleixen les necessitats de la gent gran del municipi.

Denuncien que fa setmanes que esperen alguna informació sobre les vacunes

D'altra banda, la direcció del centre denuncia que des que es va iniciar la primera fase de la vacunació, en la que es prioritzava els usuaris i professionals de centres residencials, «tota la informació que ens arriba respecte la vacunació dels nostres usuaris és escassa» i que tenen «milers de preguntes sense resposta sobre quin serà el mètode, com i quan», afirma Torra. El centre no ha rebut cap informació precisa sobre si la vacunació es farà al CAP, al centre de dia o als mateixos domicilis. A causa d'aquesta situació, que «ens crea una angoixa afegida», i la por a un possible brot, la direcció del centre ha decidit tancar el servei fins que no arribi la vacuna.

Per això, Jerusalema Torra s'adreça al Departament de Salut afirmant que «la nostra gent gran i el nostre col·lectiu tenim els mateixos drets que la resta, formant part de la sanitat universal» i considera que l'actual situació «suposa  una vulneració dels seus drets en tota regla».