La piscina nova podria ser coberta l'any 2021, segons l'actual previsió del govern municipal.

El govern de Torredembarra preveu cobrir la piscina durant el 2021

L'alcalde Eduard Rovira projecta la licitació de l'obra «durant el 2020»

El govern municipal de Torredembarra preveu cobrir la piscina municipal —la més nova, és clar— durant l'any 2021. Aquesta és la idea amb què treballa l'alcalde Eduard Rovira (ERC), segons ell mateix va explicar al ple ordinari del mes de novembre a preguntes de la regidora socialista Angie Muñoz. 

La cobertura de la piscina municipal, un projecte gairebé endèmic

La piscina municipal és un dels emblemes, juntament amb l'inacabat teatre-auditori, de l'època de les grans obres de l'alcalde Daniel Masagué (CiU). La piscina havia de ser coberta, però es va inaugurar el 2011 no només sense cobrir, sinó amb greus deficiències en la seva construcció que en van impedir l'obertura fins l'any 2016. Des de llavors, el govern municipal ha treballat per completar l'obra tal com estava projectada.

Tot i que ara fa un any el govern (que llavors integraven ERC, PSC i Alternativa Baix Gaià) va aprovar finançar el cobriment de la piscina municipal amb el romanent de tresoreria del 2017, un mes després es van fer enrere en comprovar que la licitació de les obres no arribaria abans de finalitzar l'any —condició 'sine qua non' per disposar del romanent de 2017. El projecte quedava en 'stand by' i el nou govern, d'ERC en solitari, el projecta ara per a 2021.

La cobertura de la piscina municipal, projectada per al 2021

La inversió que cal fer a la piscina és una de les més quantioses del mandat i requereix finançament extern, a través de crèdit, com moltes altres. Totes elles queden recollides al pla d'inversions del govern, que s'està definint en paral·lel al pressupost de 2020, l'esborrany del qual quedarà enllestit aquesta mateixa setmana.

Segons l'alcalde Eduard Rovira, Â«una licitació tan gran com la de l'obra que cal fer a la piscina la farem al llarg de l'any 2020». Un cop enllestida l'adjudicació de les obres, la intenció és dur-la a terme amb endeutament de l'any 2021 «perquè la llei d'estabilitat pressupostària i les obligacions que se'n deriven impedeixen endeutar-nos més del que ja teníem previst el 2020». Amb les obres adjudicades i els diners consignats, la previsió és que el 2021 es pugui dur a terme l'obra de cobertura de l'equipament.


Comentaris