Imatge del concert de Petiteta la Pedrera de l’Elies de Roda de Berà

Roda de Berà gaudeix de la rumba simfònica de 'Petitet' a la Pedrera de l’Elies

El cantant compleix així la promesa que li va fer a la seva mare, de portar la rumba a un gran teatre

El cantant Joan Ximénez, conegut com a 'Petitet', va portar la rumba simfònicaa la Pedrera de l'Elies, a Roda de Berà. El gitano que ha estat catalogat com a hereu del tron de rei de la rumba, compleix la promesa que li va fer un dia a la seva mare quan va morir, portar la rumba a un granteatre de Barcelona.

La fita la va aconseguir l'any 2017, quan va poder formar i dirigir la seva banda de rumba i simfònica, l’Orquestra Simfònica de Rumba del Raval, formada per 27 músics, que van actuar al Gran Teatre Liceu de Barcelona. El passat dissabte 8 d'agost ho va tornar a fer, ara al municipi de Roda de Berà.

Hereu de la rumba catalana

Després de l'èxit d'aquell primer concert al Liceu, va arrencar una gira per tot el país, que van dur l'espectacle per diversos pobles i ciutats, fins a arribar a Roda de Berà, on Petitet va mostrar el vessant simfònic que li ha donat al gènere de la rumba, atenent també que «el so més tradicional, el del gran Peret, és impossible de reviure».

Com molts altres espectacles culturals organitzats arreu, el coronavirus va obligar a adoptar les mesures de seguretat i higiene pertinents, fet que va fer reduir el nombre de músics que van acompanyar a Petitet a dalt de l'escenari del cicle 'l'Estiu a la Pedrera'.

Concretament van ser dos cantants i deu músics amb instruments de percussió, corda i vent, que van elevar la rumba al seu màxim nivell «en un espectacle únic i original que va fer gaudir als espectadors», segons apunten des de l'organització, que van ser prop de 200 assistents, amb un aforament complet.

La setmana que ve, els Sírex

Ara, la pròxima cita del cicle 'l’Estiu a la Pedrera' tindrà lloc el pròxim dissabte, de la mà de Sírex, que faran reviure records de joventut al públic. La mítica banda de la dècada dels 60 tornen, mig segle després de la seva creació, amb la gira 'Que nos quiten lo bailao', i faran ballar asseguts a les seves cadires a tots els presents.


Comentaris