A concurs les obres per ampliar el cementiri de Torredembarra

El pressupost de licitació s'eleva fins als 343.953,03 euros
El cementiri municipal de Torredembarra, en la seva zona més nova. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

Les obres d'ampliació del cementiri municipal de Torredembarra han protagonitzat un important pas endavant: la seva execució ja ha sortit a licitació perquè puguin concursar les empreses disposades a fer els treballs. Des d'ara i fins el proper 11 de desembre a les dues del migdia, doncs, les constructores podran presentar les seves ofertes dirigides al consistori torrenc.

El pressupost màxim de la licitació és de 343.953,03 euros, amb l'IVA inclòs, que s'ajustaran un cop s'adjudiqui l'obra a l'empresa guanyadora. La durada del contracte, és a dir, el temps que s'aproxima que durin les obres, és de quatre mesos.

L'ampliació del cementiri municipal, a través d'un mòdul central al segon jardí

El cementiri torrenc consta de tres espais rectangulars. L'ampliació, però, no consistirà a construir-ne un quart. L'aposta, doncs, de l'actual govern és la que reflecteix el projecte executiu que ja prové del mandat anterior, quan Vale Pino (PSC) era el regidor de Via Pública i Manteniment. Ara, amb Raúl García (ERC) com a titular de la regidoria, es durà a terme aquesta obra, que passa per aprofitar el jardí central, és a dir, el que es troba al centre del segon espai del cementiri.

D'aquesta forma, s'instal·laran uns mòduls al centre d'aquesta zona enjardinada, obrint desenes de nínxols més en aquest nou espai, on tindrà cabuda una nova illa del cementiri municipal. 

García: «És una obra molt necessària per l'escassedat de nínxols»

La reforma del cementiri municipal és una de les obres prioritàries del nou mandat —ja ho era en l'anterior, quan se'n van posar les bases. El regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que «aquesta és una obra molt necessària, ja que gairebé no tenim nínxols lliures». En aquest sentit, el govern de la Torre ja va pressupostar 100.000 euros per l'obra, que al mes de juliol van augmentar a 350.000, en previsió d'un import que és el que s'aproxima a la xifra de partida de la licitació.

Per a García, «l'obra ha d'anar acompanyada del nou reglament del cementiri, del qual ja s'ha reprès la comissió que ha de treballar en la seva aprovació». A través d'aquest document, en què es treballa des de fa anys i que s'hauria d'aprovar pròximament, es podran recuperar també diversos nínxols que permetran ampliar els espais disponibles al cementiri municipal.

"🔴 ALTAFULLA: Alternativa culpa l'EINA per l'Escola d'Adults: «Si no en saben, marxin»" "🌳 LA TORRE: Nou circuit per persones amb diversitat funcional als Muntanyans"