La monja Teresa Forcades farà divendres una conferència a Torredembarra

El col·loqui duu per títol 'Dones i església'
Teresa Forcades, monja de l'orde de Sant Benet, farà una conferència el proper divendres al vespre a Torredembarra. | Cedida

 

La monja benedictina Teresa Forcades serà aquest divendres, dia 10 de maig, en una conferència a Torredembarra. Sota el títol, ras i curt, de 'Dones i església', Forcades repassarà la relació del sexe femení amb la institució eclesiàstica, i els seus passat, present i futur. La cita serà a la Residència Pere Badia, a partir de les vuit del vespre.

L'acte se celebra dins del cicle de conferències 'Trencant fronteres', que ja es va iniciar fa unes setmanes amb la xerrada a Cal Maiam per part del periodista i ex director del diari 'La Vanguardia', Lluís Foix. L'organitza la Parròquia de Sant Pere Apòstol.

Teresa Forcades, una vida dedicada a la religió i a l'activisme

Teresa Forcades, que va néixer a Barcelona el 1966, és una monja benedictina, metgessa i teòloga, que forma part de la comunitat de Sant Benet de Montserrat, al Bages. L'any 2012, Forcades salta a la fama amb uns vídeos crítics amb la indústria farmacèutica. Un any més tard, el 2013, funda amb Arcadi Oliveres la plataforma Procés Constituent, de caràcter marcadament independentista i anticapitalista.

A les acaballes de l'any passat, la monja Forcades va retornar al convent de Sant Benet després d'exhaurir el permís d'exclaustració que li va concedir el Vaticà quan el 2015 Procés Constituent va formar part de la candidatura Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament.

Malgrat el seu retorn a la comunitat, Forcades continua fent conferències al voltant de la seva visió de la religió, de la sanitat i de la societat, arreu. Aquesta és una de les darreres conferències que Forcades ha ofert arreu on viatja, sovint fora fins i tot de Catalunya, en diversos punts de l'Estat espanyol:

També et pot interessar

"LA TORRE: 4 regidors s'acomiaden demà, en l'últim ple del mandat" "RODA DE BERÀ: Gairebé 30 cotxes, multats"