El jutge confirma l'arxivament de la causa contra el regidor del PSC torrenc José García

El magistrat ha desestimat el recurs presentat pel seu demandant, el propietari del bar musical NOSE
José García és regidor del PSC a Torredembarra des de l'any 2015. | Rodrigo Sicilia

 

El jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell ha confirmat l'arxivament de la causa que investigava el regidor del PSC a l'Ajuntament de Torredembarra, José García. Si a principis del mes de setembre es tenia coneixement que el magistrat havia dictat el sobreseïment de la investigació, el cert és que el demandant —el propietari del bar musical NOSE— va presentar un recurs de reposició on sol·licitava reobrir la causa.

 

El jutjat 'compra' els arguments de Fiscalia i desestima el recurs

En una interlocutòria signada el passat dijous, 14 de novembre, i comunicada a les parts aquesta mateixa setmana, el jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell acorda desestimar el recurs i, per tant, confirma l'arxivament d'aquesta investigació. Segons el document judicial, al qual ha tingut accés BaixGaiàDiari.cat, el magistrat «fa propis» els arguments de l'informe previ de la Fiscalia, que demana oposar-se al recurs del propietari del bar NOSE.

 

Fiscal i jutge coincideixen, doncs, que el recurs «no aporta raons, motius, criteris o fets diferents a la resolució recorreguda, més enllà de la legítima però inacreditada versió subjectiva del demandant». D'aquesta manera, doncs, es desestima el recurs i es confirma el sobreseïment de la investigació sobre l'edil José García, ara a l'oposició, tot i que en l'origen dels fets era al govern.

 

Per què s'investigava José García?

Els delictes pels quals estava sent investigat sorgeixen del cas en què el mateix García, que en el mandat passat era responsable de Governació, i el regidor d'ERC Josep Maria Guasch, van denunciar el propietari del bar musical Nose per unes declaracions públiques on assegurava ser víctima d'una campanya policial contra el seu negoci, que en diverses ocasions ha rebut advertiments de la policia local torrenca per incomplir l'horari de tancament.

 

El denunciant defensava que durant la instrucció d'aquest cas, la defensa de José García havia aportat documentació que incorriria en un delicte de descobriment i de revelació de secrets. També l'acusava de manipular documentació, i per això incloïa l'acusació de falsedat documental. Ara es confirma que, tot plegat, ha quedat en res.