INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Contenidors que s'obren amb targeta, opció preferida per reciclar pels torrencs

Ho revelen 400 enquestes realitzades el novembre i desembre de 2018
Imatge d'una parada informativa sobre el sistema de reciclatge i residus a la Torre. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Reciclar amb contenidors tancats que s'obren amb una targeta identificativa és l'opció preferida per a torrencs residents al centre de la vila si es decideix un canvi en el sistema de reciclatge, que actualment es fa amb contenidors convencionals. La Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra ha dut a terme, durant els mesos de novembre i desembre passats, una campanya informativa per conèixer l’opinió de la ciutadania en zones amb predomini de blocs de pisos davant un canvi de sistema de recollida de residus que permeti millorar els resultats del reciclatge.

 

En els resultats es detecta, doncs, que un 55% dels enquestats prefereix un sistema amb contenidors tancats amb targeta identificativa i el 20% es decanta pel sistema porta a porta, que ja s'aplica al nucli antic de la Torre. La campanya, desenvolupada per monitores i monitors ambientals de GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en Acció, s’ha centrat en el centre del municipi, just on es concentra la major part d’urbanisme vertical, és a dir, pisos. A més, al casc antic s’ha aprofitat per reforçar la informació del sistema de recollida porta a porta implantat ja des de fa deu anys.

 

Al Bages es va fer, ara fa uns mesos, una prova pilot amb aquests contenidors que s'obren amb targetes identificatives. | Cedida

 

Més de 440 enquestes personalitzades

Al llarg dels mesos de novembre i de desembre, s'han dut a terme 441 enquestes personalitzades a la zona per conèixer les preferències del sistema de recollida en cas de canvis, així com per captar el nivell de coneixença de com separar la matèria orgànica. A més, en 450 habitatges del nucli antic s'han lliurat fins a 56 cubells marrons per a separar la matèria orgànica, a més de 65 paquets de bosses compostables a les cases que encara no feien servir aquest sistema.

 

En relació al coneixement de com reciclar correctament la matèria orgànica, entre un 64 i un 67% de les persones enquestades van manifestar que sí que la separen. Segons la zona, van expressar diferències en allò que fa referència als dubtes sobre què s’ha de dipositar al contenidor gris. Tot i conèixer el sistema Porta a Porta entre el 45 i el 61% de les persones enquestades, només el 20% sabia que permet obtenir una rebaixa en les taxes de residus.

 

Els contenidors tancats que s'obren amb targeta identificativa, l'opció preferida entre els torrencs

Dels resultats de les enquestes, doncs, destaca que un 55% dels enquestats prefereixen un sistema de recollida amb contenidors tancats amb targeta identificativa, un 20% es decanten pel sistema de recollida porta a porta tal com està implantat al nucli antic, un 15% opten per una zona d’aportació per la nit amb bosses i un 4,1% prefereix no canviar el sistema actual. Ara, doncs, la Regidoria de Sostenibilitat torrenca disposa de més dades a l'hora d'escollir el possible nou sistema de reciclatge a implantar a la Torre.

 

També et pot interessar

Torredembarra es prepara per modernitzar el servei de bus urbà

La caiguda d'un arbre pel vent obliga a tancar el cementiri de Torredembarra

Més notícies de la categoria Baix Gaià