L'Ajuntament de Torredembarra.

Torredembarra contracta vuit persones gràcies a diferents programes per a facilitar la inserció laboral

Les ajudes s'han elaborat per mitigar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi del coronavirus

Vuit torrencs s'han incorporat a l'Ajuntament de Torredembarra, gràcies a diferents programes d'inserció laboral, gestionats per la Generalitat de Catalunya i el programa de subvencions de la Diputació de Tarragona, encarat al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès per mitigar les conseqüències derivades de la  crisi del coronavirus.

En total, s'han incorporat  tres treballadors en dues línies d'actuació. Una persona s'ha incorporat a la línia PANP-COVID, adreçada a persones de més de 45 anys en risc de convertir-se en aturats de llarga durada.

Les altres dues persones s'han incorporat a la línia COVID, que està dirigida a les persones demandants d'ocupació i que encara no han trobat feina, a partir del 16 de març  inclòs.

Informaran a peu de carrer del compliment de les mesures sanitàries

Els nous treballadors realitzaran el servei d’informadors a peu de carrer per tal de comprovar, controlar i vigilar que es compleixin les mesures de seguretat i protocols establerts per les autoritats sanitàries, en llocs com les parades de venda no sedentària, els parcs infantils, la platja, els eixos comercials principals i les àrees de restauració i oci, entre altres.

Per altra banda, també desenvoluparan tasques de suport intern  en diferents departaments del consistori. A més, rebran 60 hores de formació durant els nou mesos que estaran contractats.

Subvencions per contractar més personal

L'Ajuntament de Torredembarra  incorporarà també un  jove estudiant  mitjançant un contracte de pràctiques de sis mesos, en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. Per tot això, el consistori ha rebut una ajuda d'11.000 euros.

La subvenció l’atorga el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya  (SOC), cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE) i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Aquest jove donarà suport informàtic al departament de Noves Tecnologies.

Per altra banda, el programa d'ajudes de la  Diputació de Tarragona  ha destinat un total de 67.152,44 euros, que s'han destinat a la contractació de quatre persones durant sis mesos. Dues persones faran tasques administratives a les àrees d’Acció Social i de Contractació, una de delineant a Urbanisme i una d’agent cívic a l’àrea de Via Pública i Manteniment.